У Львові в дитячому садочку "Арніка" під час прогулянки дитина знайшла шприц. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

За словами завідувача садочка Оксани Козій, дитині проводять профілактичне лікування. Підтвердження про наявність інфекції у шприці наразі нема. "Неприємність трапилась 28 вересня під час ранкової прогулянки. Дитина закинула свою іграшку до паркана, по якому в’ється плющ. Дитина побігла за іграшкою та знайшла шприц", - розповіла вона.

Вихователька одразу оглянула руки дитини і викликала медичну сестру. Крові на руках хлопця не було, але дитина сама сказала, що вона цей шприц відкривала. Шприц відразу віддали на аналізи. Інформацію про знаходження інфекції в шприці наразі не підтвердили.

"Дитині зараз проводять профілактичне лікування. Як повідомили батьки дитини, у п’ятницю зробили повторний аналіз – інфекцій не виявлено. Ми зібрали увесь технічний персонал, вчителів, батьків і провели профілактичні бесіди. Це є загальносуспільна проблема. Ми також зібрали батьківські збори, дали догани двірнику і помічнику вихователя. У нас такий випадок вперше", - зазначила Козій.

Выдзначмо, що кілька львівських ЗМІ повідомили, що шприц, який знайшла дитина, був ВІЛ-інфікований.


Во Львове детском саду "Арника" во время прогулки ребенок нашел шприц. Об этом сообщили в пресс-службе Львовского горсовета.

По словам заведующего детсада Оксаны Козий, ребенку проводят профилактическое лечение. Подтверждения наличия инфекции в шприце пока нет.

"Неприятность случилась 28 сентября во время утренней прогулки. Мальчик забросил свою игрушку к забору, по которому вьется плющ, побежал за игрушкой, нашел шприц", - рассказала она. Воспитательница сразу осмотрела руки ребенка и вызвала медсестру. Крови на руках ребенка не было, но ребенок сам сказал, что открывал шприц. Шприц сразу отдали на анализы. Информацию о нахождении инфекции в шприце пока не подтвердили.

"Ребенку сейчас проводят профилактическое лечение. Как сообщили родители мальчика, в пятницу сделали повторный анализ - инфекций не обнаружено. Мы собрали весь технический персонал, учителей, родителей и провели профилактические беседы. Мы также собрали родительское собрание, вынесли выговоры дворнику и помощнику воспитателя. У нас такой случай впервые", - отметила Козий.

Ряд львовских СМИ сообщил, что шприц, который нашел мальчик, был ВИЧ-инфицирован.