На Львівщині завершився курс підготовки для тих, хто має намір усиновити дитину.  Навчання проводив Львівський обласний центр соціальних служб.

Це вже сьоме таке навчання у цьому році. Участь у ньому взяли 20 осіб, які виявили бажання взяти у сім’ю на виховання дитину-сироту або дитину, позбавлену батьківського піклування. Зазначимо, що цьогоріч вже 140 осіб взяли участь у такому навчанні.

«На курсах з потенційними усиновлювачами працюють психологи, медики, а також соціальні працівники. Відтак, учасникам розповідають про усі складові процесу усиновлення: від законодавчих до особистих, зокрема налагодження контакту між батьками та дітьми», - розповів начальник Служби у справах дітей Львівської ОДА Володимир Лис.

Під час навчання учасники мають змогу ознайомитись з психологічними та поведінковими особливостями дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування з новонародженого до підліткового віку.

Впродовж тренінгового курсу застосовуються такі форми роботи: інтерактивні вправи, рольові ігри, дискусії, метод мозкового штурму, мінілекції, індивідуальні бесіди, робота в малих групах, щоб зрозуміти почуття дитини, особливі обставини її життя, визначитись щодо шляхів подолання труднощів.

Завдяки тому, що у тренінгу беруть участь подружні пари, тренери мають змогу більш детально розуміти особливості побудови сімейних систем учасників, в які будуть влаштовані діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

Після проходження обов’язкового і безкоштовного курсу навчання всім батькам видають довідку з відповідними рекомендаціями.

Нагадаємо, що з початку року жителі Львівщини усиновили 31 дитину.