суд, многоэтажка, сносСуд зобов’язав замовника знести самочинно добудовані 8 поверхів у багатоповерхівці на вул. На Нивах. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

У мерії розповіли, що починаючи з 2016 року Інспекцією ДАБК у м. Львові неодноразово проводились заходи державного архітектурно-будівельного контролю щодо будівництва на вул. На Нивах у м. Львові. Замовника двічі було притягнено до адміністративної відповідальності за недопущення посадових осіб Інспекції до об’єкта будівництва для проведення перевірки, а також за невиконання припису про зупинення виконання підготовчих та будівельних робіт та за виконання будівельних робіт без документа, що дає право на їх виконання. Окрім того, 28.12.2016 р. та 12.01.2017 р. замовницю притягнено до адміністративної відповідальності за невиконання приписів про усунення порушень вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності.

За результатами перевірки Інспекція встановила, що будівельні роботи на об’єкті на вул. На Нивах проведено не лише всупереч приписам Інспекції про зупинення будівельних робіт, без реєстрації відповідного документа на початок виконання будівельних робіт, але й з порушенням містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки. Так, не було забезпечено проїзду з усіх сторін проектованого будинку та доступу пожежників, нормативної кількості місць зберігання автотранспорту, порушено поверховість. До того ж, було порушення Плану зонування Шевченківського району м. Львова на земельній ділянці, що не відведена для будівництва багатоквартирного житлового будинку.

Враховуючи порушення, Інспекція ДАБК у Львові подала позов про знесення самочинно збудованого об’єкта.

За результатами розгляду цієї справи, 19 липня цього року Львівський окружний адміністративний суд ухвалив рішення про знесення самочинно збудованих 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 поверхів будинку з компенсацією замовником витрат, пов’язаних із його знесенням.

За апеляційним позовом, Восьмий апеляційний адміністративний суд має переглянути рішення суду першої інстанції, яке, в разі залишення його без змін, набере законної сили з моменту винесення постанови апеляційним судом.


Суд обязал заказчика снести самовольно достроенные 8 этажей в многоэтажке на ул. На Нивах. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

В мэрии рассказали, что начиная с 2016 года Инспекцией ГАСК в г. Львове неоднократно проводились мероприятия государственного архитектурно-строительного контроля по строительству на ул. На Нивах в г. Львов. Заказчик дважды был привлечен к административной ответственности за недопущение должностных лиц Инспекции к объекту строительства для проведения проверки, а также за невыполнение предписания о приостановлении исполнения подготовительных и строительных работ и за выполнение строительных работ без документа, дающего право на их выполнение. Кроме того, 28.12.2016 г.. И 12.01.2017 г. заказчицу привлекли к административной ответственности за невыполнение предписаний об устранении нарушений требований законодательства в сфере градостроительной деятельности.

По результатам проверки Инспекция установила, что строительные работы на объекте по ул. На Нивах проведения не только вопреки предписаниям инспекции об остановке строительных работ, без регистрации соответствующего документа на начало выполнения строительных работ, но и с нарушением градостроительных условий и ограничений застройки земельного участка. Так, не было обеспечено проезда со всех сторон проектируемого здания и доступа пожарных, нормативного количества мест хранения автотранспорта, возбуждено этажность. К тому же, было нарушение Плана зонирования Шевченковского района. Львова на земельном участке, не отведенном для строительства многоквартирного жилого дома.

Учитывая нарушения, Инспекция ГАСК в Львове подала иск о сносе самовольно построенного объекта.

По результатам рассмотрения этого дела, 19 июля этого года Львовский окружной административный суд принял решение о сносе самовольно построенных 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 этажей дома с компенсацией заказчиком расходов, связанных с его сносом.

По апелляционнму иску, Восьмой апелляционный административный суд должен пересмотреть решение суда первой инстанции, в случае оставления его без изменений, вступит в законную силу с момента вынесения постановления апелляционным судом.