Дрогобыч, мемориальный комплексУ Дрогобичі на вулиці Михайла Грушевського облаштують меморіальний комплекс та відпочинкову зону. Про це повідомляє прес-служба Дрогобицької міської ради.

У Дрогобичі на вулиці Михайла Грушевського облаштують меморіальний комплекс "Борцям за самостійну Україну" з відпочинковою зоною на території площею 4000 кв. м. Таке рішення у середу, 5 вересня, було прийнято на ІІ пленарному засіданні ХХХІХ сесії Дрогобицької міської ради.

Нагадаємо, 22 травня 2016 року на території поруч з кладовищем навпроти магазину "Колібріс" на вулиці Михайла Грушевського відбулося освячення Хреста. Відповідне рішення про спорудження пам’ятника Борцям за волю України було прийнято сесією Дрогобицької міської ради 6 березня 2015 року №1554. Відповідно до цього рішення, пропонована площа під меморіальний комплекс становила 1000 кв. м.

На сьогоднішньому засіданні депутати прийняли рішення відвести всю вільну земельну ділянку площею 4000 кв. м під спорудження не лише меморіального комплексу, а й облаштування відпочинкової зони для мешканців довколишніх будинків.

Щодо назви меморіального комплексу, то її визначено на підставі онлайн-голосування дрогобичан та рекомендацій організаційного комітету.


В Дрогобыче на улице Михаила Грушевского обустроят мемориальный комплекс и зону отдыха. Об этом сообщает пресс-служба Дрогобычского городского ради.

В Дрогобыче на улице Михаила Грушевского обустроят мемориальный комплекс "Борцам за независимую Украину" с зоной отдыха на территории площадью 4000 кв. м. Такое решение в среду, 5 сентября, было принято на II пленарном заседании ХХХИХ сессии Дрогобычского городского совета.

Напомним, 22 мая 2016 года на территории рядом с кладбищем напротив магазина "Колибрис" на улице Михаила Грушевского состоялось освящение Креста. Соответствующее решение о сооружении памятника Борцам за волю Украины было принято сессией Дрогобычского городского совета 6 марта 2015 №1554. Согласно этому решению, предлагаемая площадь под мемориальный комплекс составляла 1000 кв. м.

На сегодняшнем заседании депутаты приняли решение отвести весь свободный земельный участок площадью 4000 кв. м под строительство не только мемориального комплекса, но и обустройство зоны отдыха для жителей близлежащих домов.

Относительно названия мемориального комплекса, то оно определено на основании онлайн-голосования дрогобычан и рекомендаций организационного комитета.