Львов-Херсон, Владимир Омелян, автодорога, ремонт дорогМіністерство інфраструктури планує розпочати будівництво нової сучасної автодороги Львів-Херсон у 2017 році. Про це повідомила прес-служба Львівської облдержадміністрації з посиланням на міністра інфраструктури України Володимира Омеляна.

"Цього року маємо 19 мільярдів, нам вистачило капітально відновити десь 1000-2000 кілометрів доріг і зробити так званий "ямковий" ремонт на 60% по всій країні. Якщо нам вдасться отримати подвоєну суму, ту, що обіцяє прем'єр-міністр, ми зможемо почати системне будівництво в Україні", - зазначив він.

Омелян додав, що цього року планується провести тендерні процедури і наступного року приступити до будівництва великої європейської магістралі, яка з'єднає Львів і Херсон. "Це абсолютно відповідає новій ситуації, у якій опинилася Україна з транзитом. У нас фактично припинився транзит з Росії і зараз іде із наших південних портів у Західну Європу, Європейський Союз. Саме для цього і будується ця дорога", - заявив він.


Министерство инфраструктуры планирует начать строительство новой современной автодороги Львов-Херсон в 2017 году. Об этом сообщила пресс-служба Львовской облгосадминистрации со сcылкой на министра инфраструктуры Украины Владимира Омеляна.

"В этом году у нас 19 млрд, нам хватило капитально восстановить порядка 1000-2000 километров дорог и сделать так называемый "ямочный" ремонт на 60% по всей стране. Если нам удастся получить удвоенную сумму, ту, которую обещает премьер-министр, мы сможем начать системное строительство в Украине ", - отметил он.

Омелян добавил, что в этом году планируется провести тендерные процедуры и в следующем году приступить к строительству большой европейской магистрали, которая соединит Львов и Херсон. "Это совершенно соответствует новой ситуации, в которой оказалась Украина с транзитом. У нас фактически прекратился транзит из России и идет сейчас из наших южных портов в Западную Европу, Европейский Союз. Именно для этого и строится эта дорога", - заявил он.