аптека, фармацевт, петицияВ Єдиній системі місцевих петиції зареєстрована петиція щодо встановлення на фасаді будинку, у якому розміщена аптека-музей "Під чорним орлом", що на площі Ринок, меморіальної дошки відомому фармацевту і меценату Михайлу Терлецькому. 

Родина Михайла Терлецького мала у своїй власності землі у Бориславі та Тустановичах. Коли на землях Борислава знайшли нафту, ці землі стали дуже дорогими. За кошти від продажу земель, на яких знаходились нафтові родовища, Михайло Терлецький придбав будинок у місті Львові, у якому на першому поверсі знаходилась аптека "Під чорним орлом", власником якої він був з 1927 по 1944 рік.

Автор петиції Василь Жбадинський зазначає, що фармацевт, меценат та громадський діяч Михайло Терлецький (25.10.1886р.-13.11.1966р.) робив чималі пожертви на громадські та наукові товариства, безкоштовно відпускав ліки для хворих лікарні Андрея Шептицького. Під його керівництвом при аптеці "Під чорним орлом" існував благодійний фонд. Станом на сьогодні аптека "Під чорним орлом" більш відома під однойменною назвою аптека-музей на площі Ринок.

З початком Другої світової війни та приходом радянської армії в Михайла Терлецького відібрали половину будинку, примусили покинути аптеку "Під чорним орлом" та перейти на працю до іншої. Михайло Терлецький помер у 1966 році та був похований на Личаківському кладовищі.

"Історія міста пов’язує постать відомого фармацевта і мецената Терлецького із його діяльністю як власника аптеки-музею "Під чорним орлом".  На даний час, на фасаді будівлі, де розміщена аптека-музей "Під чорним орлом" та в самому приміщенні аптеки відсутня будь-яка згадка чи меморіальна дошка з інформацією про її найвідомішого власника Михайла Терлецького, який вніс неабиякий вклад у розвиток нашого міста", - йдеться у петиції.

Тому її автор пропонує встановити меморіальну дошку по вшануванню пам’яті відомого фармацевта і мецената Михайла Терлецького на фасаді будинку, у якому розміщена аптека-музей "Під чорним орлом".


В Единой системе местных петиций зарегистрирована петиция об установлении на фасаде здания, в котором размещена аптека-музей "Под черным орлом" на площади Рынок, мемориальной доски известному фармацевту и меценату Михаилу Терлецкому. 

Семья Михаила Терлецкого имела в своей собственности земли в Бориславе и Тустановичах. Когда на землях Борислава нашли нефть, эти земли стали очень дорогими. На средства от продажи земель, на которых находились нефтяные месторождения, Михаил Терлецкий приобрел дом во Львове, в котором на первом этаже находилась аптека "Под черным орлом", владельцем которой он был с 1927 по 1944 год.

Автор петиции Василий Жбадинський отмечает, что фармацевт, меценат и общественный деятель Михаил Терлецкий (25.10.1886р.-13.11.1966р.) делал немалые пожертвования на общественные и научные общества, бесплатно отпускал лекарства для больных больницы Андрея Шептицкого. Под его руководством при аптеке "Под черным орлом" существовал благотворительный фонд. На сегодня аптека "Под черным орлом" более известна под одноименным названием аптека-музей на площади Рынок.

С началом Второй мировой войны и приходом советской армии у Михаила Терлецкого отобрали половину дома, заставили покинуть аптеку "Под черным орлом" и перейти на работу в другую. Михаил Терлецкий умер в 1966 году и был похоронен на Лычаковском кладбище.

"История города связывает фигуру известного фармацевта и мецената Терлецкого с его деятельностью как владельца аптеки-музея "Под черным орлом". В настоящее время, на фасаде здания, где находится аптека-музей "Под черным орлом" и в самом помещении аптеки отсутствует любое упоминание или мемориальная доска с информацией о ее самом известном владельце Михаиле Терлецком, который внес большой вклад в развитие нашего города", - говорится в петиции.

Поэтому ее автор предлагает установить мемориальную доску по увековечиванию памяти известного фармацевта и мецената Михаила Терлецкого на фасаде дома, в котором расположена аптека-музей "Под черным орлом".