строительство, дом, паркУ районі вулиці Я. Ярославенка планують розвивати житлове будівництво. Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради. 

5 червня відбулося громадське слухання проекту детального плану території у районі вул. Я. Ярославенка у м. Львові. Цей ДПТ розроблений згідно з рішенням виконавчого комітету ЛМР від 27.07.2018 № 799. Його замовником є управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування ЛМР, розробником — ДП ДІПМ "Містопроект".

За інформацією представника ДП ДІПМ "Містопроект" архітектора Ігоря Крупи, у проекті опрацьовано планувальне рішення щодо використання та забудови території площею близько 3 га, розташованої в межах історичного ареалу м. Львова, поруч із парком "Залізна вода".

Проектом пропонують влаштувати нову забудову з ув’язкою з існуючою забудовою кварталу. Проектована забудова формуватиметься з поступовим підйомом від 2-поверхового садибного будинку, який зараз є на цій вулиці, до новозбудованого 6-поверхового будинку з мансардою. Архітектор Ігор Крупа запевнив, що таке формування поверховості дозволяє забезпечити нормативну ізоляцію забудови та не погіршить умови проживання мешканців сусідніх будинків. Ця забудова буде гармонійно пов’язана з забудовою кварталу.

На першому поверсі проектованої забудови будуть розташовані об’єкти обслуговування. Для забезпечення місцями постійного та тимчасового зберігання автомобілів мешканців будинку влаштують підземний гараж на 42 машиномісця. Також на цій території архітектори запроектували велодоріжку, прибудинкові майданчики для дітей і для відпочинку дорослого населення.

Автори проекту велику увагу приділили озелененню території, використанню дренованого мощення та проведенню інших робіт щодо благоустрою.


В районе улицы Я. Ярославенко планируют развивать жилищное строительство. Об этом сообщает информационный портал депутатов Львовского городского совета. 

5 июня состоялось общественное слушание проекта детального плана территории в районе ул. Я. Ярославенко в г. Львове. Этот ДПТ разработан согласно решению исполнительного комитета Львовского горсовета от 27.07.2018 № 799. Его заказчиком является управление архитектуры и урбанистики департамента градостроительства ЛГС, разработчиком - ДП ДИПМ "Мистопроект".

По информации представителя ГП ДИПМ "Мистопроект" архитектора Игоря Крупы, в проекте проработаны планировочное решение по использованию и застройкк территории площадью около 3 га, расположенной в пределах исторического ареала г. Львова, рядом с парком "Железная вода".

Проектом предлагают устроить новую застройку с увязкой с существующей застройкой квартала. Проектируемая застройка будет формироваться с постепенным подъемом от 2-этажного усадебного дома, который сейчас есть на этой улице, до нового 6-этажного дома с мансардой. Архитектор Игорь Крупа заверил, что такое формирование этажности позволяет обеспечить нормативную изоляцию застройки и не ухудшит условия проживания жителей соседних домов. Эта застройка будет гармонично связана с застройкой квартала.

На первом этаже проектируемой застройки будут расположены объекты обслуживания. Для обеспечения мест постоянного и временного хранения автомобилей жителей дома устроят подземный гараж на 42 машиноместа. Также на этой территории архитекторы запроектировали велодорожка, придомовые площадки для детей и для отдыха взрослого населения.

Авторы проекта большое внимание уделили озеленению территории, использованию дренированной мощения и проведению других работ по благоустройству.