8 марта, феминистки, марш8 березня у Львові пройде марш феміністок. Про це повідомляє "Варта 1". 

У четвер, 8 березня, у Львові проведуть феміністичний марш. До участі у ньому запрошують жінок та чоловіків, які виступають за рівні можливості у суспільстві. Про це повідомляють організатори події – "‎Феміністична майстерня" на своїй сторінці у Facebook.

Марш розпочнеться о 13:00 біля входу в Ратушу на пл. Ринок. Його темою стане "Сестринство, підтримка, солідарність".

Таку акцію жінки міста влаштовують вже вчетверте.

“Ми прагнемо жити в суспільстві, де зможемо без страху перебувати на вулиці у будь-який час доби, не соромитися повідомляти друзям, родичам або відповідним установам про насилля, якого ми зазнали. Ми хочемо, щоб штучний розподіл на “жіночу” та “не жіночу” справу залишився у минулому — керівні позиції та високооплачувані галузі це справа навичок та знань, а не статі та гендеру. Ми нагадуємо, що рішення, як і з ким жити, народжувати, розлучатися — це наш особистий вибір. Ми хочемо попередити, що сексизм, який змушуватиме нас сумніватися в своїй цінності і людській гідності, обертатиметься нашою колективною злістю”, – заявляють організаторки маршу.

У "Феміністична майстерня" закликають приходити усіх небайдужих до теми маршу, при тому навіть тих, хто не вважає себе феміністками.

“Ви не зобов’язані називати себе феміністкою. Для нас важливо, щоб ви з повагою ставилися до всіх жінок, присутніх на марші. Зокрема до феміністок (нас). І зрештою, якщо для вас важлива жіноча взаємопідтримка, можливо, ви вже феміністка/фемініст?“- зазначають у повідомленні.


8 марта во Львове пройдет марш феминисток. Об этом сообщает "Варта 1". 

В четверг, 8 марта, во Львове проведут феминистическое марш. К участию в нем приглашают женщин и мужчин, которые выступают за равные возможности в обществе. Об этом сообщают организаторы события - "Феминистическая мастерская" на своей странице в Facebook.

Марш начнется в 13:00 у входа в Ратушу на пл. Рынок. Его темой станет "Сестричество, поддержка, солидарность".

Такую акцию женщины города устраивают уже в четвертый раз.

"Мы хотим жить в обществе, где сможем без страха находиться на улице в любое время суток, не стесняться сообщать друзьям, родственникам или соответствующим учреждениям о насилии, которому мы подверглись. Мы хотим, чтобы искусственное разделение на "женское" и "не женское" дело остался в прошлом. Руководящие позиции и высокооплачиваемые отрасли = это дело навыков и знаний, а не пола и гендера. Мы напоминаем, что решение, как и с кем жить, рожать, расставаться - это наш личный выбор. Мы хотим предупредить, что сексизм, который будет заставлять нас сомневаться в своей ценности и человеческом достоинстве, будет возвращаться нашей коллективной злостью", - заявляют организатора марша.

В "Феминистическая мастерская" призывают приходить всех неравнодушных к теме марша, даже тех, кто не считает себя феминистками.

"Вы не обязаны называть себя феминисткой. Для нас важно, чтобы вы с уважением относились ко всем женщинам, присутствующим на марше. В частности к феминисткам (нас). В конце концов, если для вас важна женская взаимоподдержка, возможно, вы уже феминистка/феминист?"- отмечается в сообщении.