Квятковский, сбор подписей, увольнениеНа Львівщині ініціюють збір підписів щодо звільнення головного прокурора області Юрія Квятківського. Про це 5 березня, під час прес-конференції повідомив керівник Об’єднання правозахисників та адвокатів з питань протидії прокурорському свавіллю та запровадження громадського контролю за роботою прокуратур Андрій Петришин, передає "Львівський портал". 

Як він пояснив, підписи збиратиме ініціативна група, до складу якої входять адвокати, правозахисники та активісти.

"Ми починаємо збирати підписи, офіційні заяви щодо відсторонення Квятківського, всіх очільників управлінь обласної прокуратури та місцевих і районних прокуратур", – наголосив Андрій Петришин.

Згодом, за його словами, зібраний пакет із підписами відправлять до Генпрокуратури.

На думку активіста, в обласній та районних прокуратурах і далі сидять ті ж посадовці, що і в 2013-их роках. Тому повинні бути відкриті конкурси на посади, і на місцях нинішніх прокурорів мають бути призначені люди не зі системи.


На Львовщине инициируют сбор подписей об увольнении главного прокурора области Юрия Квятковского. Об этом 5 марта на пресс-конференции сообщил руководитель Объединения правозащитников и адвокатов по вопросам противодействия прокурорскому произволу и внедрения общественного контроля за работой прокуратур Андрей Петрушин, передает "Львовский портал". 

Как он объяснил, подписи будет собирать инициативная группа, в состав которой входят адвокаты, правозащитники и активисты.

"Мы начинаем собирать подписи, официальные заявления об отстранении Квятковского, всех руководителей управлений областной прокуратуры и местных и районных прокуратур", - подчеркнул Андрей Петрушин.

Впоследствии, по его словам, собранный пакет с подписями отправят в Генпрокуратуру.

По мнению активиста, в областной и районных прокуратурах и дальше сидят те же чиновники, что и в 2013-х годах. Поэтому должны быть открытые конкурсы на должности, и на местах нынешних прокуроров должны быть назначены люди не из системы.