полиция, взятка, подкупУ Львівське управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ надійшов рапорт від заступника Личаківського відділу поліції – начальника слідчого підрозділу про спробу дачі неправомірної вигоди. Про це повідомили у Департаменті внутрішньої безпеки НПУ, інформує "Варта 1". 

30-річний капітан поліції повідомив: батько одного з фігурантів кримінального провадження запропонував йому неправомірну вигоду. Правоохоронцю пообіцяли "винагороду" у 2000 доларів США за закриття кримінального провадження, яке було розпочато щодо його сина за зберігання наркотичних речовин. Чоловіка попередили: пропозиція хабара – кримінальне діяння, однак застереження львів’янин сприйняв не всерйоз.

За матеріалами внутрішньої безпеки поліції Львівською місцевою прокуратурою №1 за викритим фактом було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Коли 48-річний мешканець Львова приніс до службового кабінету начальника слідчого відділу поліції доларовий "подарунок", після передачі грошей, був затриманий на місці події працівниками внутрішньої безпеки НПУ, ГУНП у Львівській області та прокуратури. Предмет неправомірної вигоди вилучено. Чоловіка затримано в порядку ст.208 КПК України. за спробу підкупити поліцейського йому загрожує карання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Подальшу долю сина та його батька вирішить суд.


В Львовское управление Департамента внутренней безопасности НПУ поступил рапорт от заместителя Лычаковского отдела полиции - начальника следственного подразделения о попытке дачи неправомерной выгоды. Об этом сообщили в Департаменте внутренней безопасности НПУ, информирует "Варта 1". 

30-летний капитан полиции сообщил: отец одного из фигурантов уголовного производства предложил ему неправомерную выгоду. Милиционеру пообещали "вознаграждение" в 2000 долларов США за закрытие уголовного производства, которое было начато в отношении его сына за хранение наркотических веществ. Мужчину предупредили: предложение взятки - уголовно наказуемое деяние, однако предостережение львовянин не воспринял всерьез.

По материалам внутренней безопасности полиции Львовская местная прокуратура №1 начала уголовное производство по ч.3 ст.369 (предложение, обещание или предоставление неправомерной выгоды должностному лицу) Уголовного кодекса Украины. Когда 48-летний житель Львова принес в служебный кабинет начальника следственного отдела полиции долларовый "подарок", после передачи денег был задержан на месте происшествия сотрудниками внутренней безопасности НПУ, ГУНП во Львовской области и прокуратуры. Предмет неправомерной выгоды изъят. Мужчина задержан в порядке ст.208 УПК Украины. За попытку подкупить полицейского ему грозит наказания в виде лишения свободы на срок от 4 до 8 лет с конфискацией имущества или без таковой.

Дальнейшую судьбу сына и отца решит суд.