гимн, массово, площадь РынокУ Львові спільно виконають Державний гімн України. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

У п’ятницю, 10 березня, у Львові відзначатимуть День першого публічного виконання Державного гімну України. З цієї нагоди львів’ян та гостей міста запрошують на площу Ринок до його спільного виконання. Початок – о 13.30.

"Державний гімн завжди був візитівкою мужності і соборності нашого народу. Виконуючи спільно національний славень, ми не лише засвідчуємо повагу до свого минулого, але й є гордими за нескореність у сьогоденні, особливо за тих військових, які віддають життя на Сході нашої країни, справді “кладучи душу і тіло”, - зазначив в.о. директора департаменту “Адміністрація міського голови” Євген Бойко.

У заході візьмуть участь учні та студенти міста спільно з громадськими організаціями та об’єднаннями.

До спільного виконання гімну долучиться також Державна хорова капела “Дударик”.

Таку акцію проводять п’ятий рік поспіль.  Публічно ж Державний гімн України виконали 152 роки тому в Перемишлі під час першого в Західній Україні Шевченківського концерту.


Во Львове совместно исполнят Государственный гимн Украины. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

В пятницу, 10 марта, во Львове будут отмечать День первого публичного исполнения Государственного гимна Украины. По этому случаю львовян и гостей города приглашают на площадь Рынок для его совместного выполнения. Начало - в 13.30.

"Государственный гимн всегда был визитной карточкой мужества и соборности нашего народа. Выполняя совместно национальный гимн, мы не только выражаем уважение к своему прошлому, но и проявляем гордость и непокоренность в настоящем, особенно за тех военных, которые отдают жизнь на востоке нашей страны, действительно "кладя душу и тело", - отметил и.о. директора департамента "Администрация городского головы" Евгений Бойко.

В мероприятии примет участие школьники и студенты города совместно с общественными организациями и объединениями.

К общему исполнения гимна присоединится также Государственная хоровая капелла "Дударик".

Такую акцию проводят пятый год подряд. Публично же Государственный гимн Украины исполнили 152 года назад в Перемышле во время первого в Западной Украине Шевченковского концерта.