центр, нищие, петицияНа сайті Львівської міської ради 6 березня зареєстрована петиція з проханням навести лад із жебрацтвом у центрі міста та брати з жебраків податок або штрафувати іх.

"З настанням тепла в центрі міста значно (просто неймовірно сильно) виросла кількість попрошайок із малими дітьми, наколеними собаками, просто хворих чи навіть здорових, що вдають із себе хворих. Якщо пройтися від памятника Міцкевича до Оперного - можна нарахувати навіть до 15 людей на одній вулиці, - повідомляє автор петиції. - Я вважаю, що це ненормальне явище для культурної столиці України... Я пропоную взяти це негативне явище - і вирішити як проблему на рівні міста. Мені подобається приклад міста Кракова, де встановили погодинний податок (і то не малий) із такого виду заробітку. Видається спеціальний дозвіл на це, а хто немає дозволу - "страж мєйска" одразу накладе штраф, а то і взагалі у відділок заберуть для вияснення причин. На даний момент там у центрі лише одні професійні музиканти, яких приємно слухати. Це створює хорошу атмосферу у центрі і залишає приємні враження на душі".

Станом на 15.00 6 березня петиція не набрала жодного голосу.


На сайте Львовского городского совета 6 марта зарегистрирована петиция с просьбой навести порядок с попрошайничеством в центре города и брать с нищих налог или штрафовать их.

"С наступлением тепла в центре города значительно (просто невероятно сильно) выросло количество попрошаек с маленькими детьми, собаками, просто больных или даже здоровых, представляющие из себя больных. Если пройтись от памятника Мицкевича до Оперного - можно насчитать до 15 человек на одной улице, - сообщает автор петиции. - Я считаю, что это ненормальное явление для культурной столицы Украины ... Я предлагаю взять это негативное явление - и решить как проблему на уровне города. Мне нравится пример города Кракова, где установили почасовой налог (и то не малый) с такого вида заработка. Выдается специальное разрешение, а у кого его нет - "страж Мейска" сразу наложит штраф, а то и вообще в участок заберут для выяснения причин. Сейчас там в центре только одни профессиональные музыканты, которых приятно слушать. Это создает хорошую атмосферу в центре и оставляет приятные впечатления на душе".

По состоянию на 15.00 6 марта петиция пока не набрала ни одного голоса.