Цього тижня обласний бюджет отримав черговий транш для продовження проектних, будівельно-ремонтних робіт, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних. А також для забезпечення житлом дітей-сиріт.

Загальна сума траншу -  2,6 млн грн. З них для оплати робіт із продовження будівництва малого групового будинку передбачено 1,8 млн грн, на придбання житла для дітей-сиріт – 0,8 млн грн.

"Цей транш дасть можливість продовжити будівельні роботи малого групового будинку на Яворівщині. А також за нього ми плануємо придбати два житлові об'єкти для двох дітей-сиріт у Ходорівській ОТГ. Активно працюємо над тим, аби якнайбільше дітей отримали власні домівки, де зможуть збудувати міцну і люблячу власну родину", - наголосив керівник служби у справах дітей Львівської ОДА Володимир Лис.

Нагадаємо, на Львівщині триває будівництво першого в західному регіоні малого групового будинку. Тут будуть жити до десяти осіб, які мають особливі потреби, але можуть бути соціалізовані. За ними доглядатиме спеціальний персонал та вихователі.

Зазначимо, малий груповий будинок - заклад соціального захисту, що призначений для тривалого (стаціонарного) проживання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, в тому числі дітей з інвалідністю, та осіб з їх числа в умовах, наближених до сімейних.