За фінансової підтримки департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА, Благодійний фондом «Карітас - Новий Розділ» розпочав реалізацію проєкту «Соціально-психологічна реабілітація учасників АТО/ООС – шлях до зцілення».

Проєкт передбачає три етапи, учасниками першого стали 20 бійців.

Так, ветерани АТО/ООС долучились до Хресної дороги військового – це своєрідний похід пам’ятними місцями УПА.

Упродовж походу учасники отримували як духовні так і психологічні (адаптивні) завдання, а також провели спільну трапезу, допомагали один одному у подоланні маршруту, ділились досвідом, пережитим на війні. На завершення маршруту бійців нагородили шевронами Золотого Хреста – найвищою нагородою УПА за бойові дії.

Проведення другого етапу проєкту планується на 13 листопада.  Для жінок та матерів військових передбачена поїздка на базу «Озеро на джерелі», де відбудеться семінар та спортивні розваги.

На третьому етапі відбуватимуться зустрічі з психологом. Завершальна частина передбачає надання індивідуальної психологічної допомоги всім охочим військовослужбовцям або їх рідним.

Як наголосили у департаменті соціального захисту населення ОДА, проєкт надає можливість відновити психоемоційний стан бійців АТО/ООС та допоможе їм уникнути кризових та конфліктних ситуацій.