коляска, инвалид, этаж, квартираМерія Львова обговорить з забудовниками та мешканцями на візочках можливість заміни помешкання з високих поверхів на перші поверхи. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Під час зустрічі з підприємцями міста з нагоди Дня підприємництва була озвучена ініціатива щодо покращення доступності житла осіб, котрі пересуваються на візочках. Зокрема, залучивши забудовників, буде опрацьована пропозиція зміни помешкання для таких осіб з високих поверхів на перші поверхи, без зміни площі помешкання.

"Ми мали дуже цікаву зустріч з підприємцями, на якій були дівчата, котрі започаткували ательє і влаштували на роботу жінок на візочках, котрі шиють одяг. Виникла гарна ідея. Часто мешканці на візочках живуть на 7−9 поверсі, їм складно мати можливість для комунікації зі зовнішнім світом. Якщо є ліфт — це добре, але в 5-поверхових будинках ліфти не передбачені. Я пропоную зробити інвентаризацію всіх таких кейсів, де є люди, котрі живуть на високих поверхах і хотіли б змінити помешкання на 1 поверх. Маючи такий реєстр, будемо долучати забудовників і спільно знаходити компроміс. Люди повинні почувати себе гідно", — запропонував Андрій Садовий, міський голова Львова.


Мэрия Львова обсудит с застройщиками и жителями на колясках возможность замены квартиры с высоких этажей на первые этажи. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

Во время встречи с предпринимателями города по случаю Дня предпринимательства была озвучена инициатива по улучшению доступности жилья лиц, передвигающихся на колясках. В частности, привлекая застройщиков, будет проработано предложение изменения помещения для таких лиц с высоких этажей на первые, без изменения площади помещения.

"Мы имели очень интересную встречу с предпринимателями, на которой были девушки, которые открыли ателье и устроили на работу женщин на колясках, которые шьют одежду. Возникла хорошая идея. Часто жители на колясках живут на 7-9 этаже, им сложно иметь возможность для коммуникации с внешним миром. Если есть лифт - это хорошо, но в 5-этажных домах лифты не предусмотрены. Я предлагаю провести инвентаризацию всех таких кейсов, где есть люди, которые живут на высоких этажах и хотели бы изменить помещение на 1 этаж. Имея такой реестр, будем привлекать застройщиков совместно находить компромисс. Люди должны чувствовать себя достойно", - предложил Андрей Садовый, мэр Львова.