отравление, детиВ голубцях, якими ласували на дні народженні у селі Пониковиця Бродівського району гості, виявили сальмонелу. Про це повідомляє Львівський обласний лаборторий центр здоров'я МОЗ України.

Нагадаємо, впродовж 29-31.08.2018 року було госпіталізовано 6 пацієнтів ( з них двоє дітей) із симтомами гастроентероколіту. Всі вони святкували день народження в домашніх умовах 28.08.2018 року. В їжу вживали шашлик, овочі, салати з майонезом, приготованим в домашніх умовах.

Станом на 11:00 03.09.2018 року 2 пацієнтів виписано. В стаціонарі залишається 4 особи, з них 2 дітей. Стан пацієнтів задовільний. Бродівським МРВ проведено у домашньому вогнищі  відібрано для лабораторного дослідження:

6 проб харчових продуктів (4 кулінарних вироби та  2 проби (яйце та сметана домашні) власного підсобного господарства);

20 змивів на патогенну та умовно патогенну флору;

  • 1 проба води;
  • обстежена 1 контактна особа на на носійство стафілококу, збудників кишкових та паразитарних інфекцій.
  • Виділена сальмонела від двох хворих і з голубців.

В голубцах, которыми лакомились гости на дне рождении в селе Пониковица Бродовского района, обнаружили сальмонеллу. Об этом сообщает Львовский областной лаборторий центр Минздрава Украины.

Напомним, в течение 29-31.08.2018 года были госпитализированы 6 пациентов (из них двое детей) с симптомов гастроэнтероколит. Все они праздновали день рождения в домашних условиях 28.08.2018 года. В пищу употребляли шашлык, овощи, салаты с майонезом, приготовленным в домашних условиях.

По состоянию на 11:00 03.09.2018 года 2 пациентов выписаны. В стационаре остается 4 человека, из них 2 детей. Состояние пациентов удовлетворительное. Бродовским ГРО в домашнем очаге отобраны материалы для лабораторного исследования:

6 проб пищевых продуктов (4 кулинарных изделия и 2 пробы (яйцо и сметана домашние) собственного подсобного хозяйства);

20 смывов на патогенную и условно патогенную флору;

  • 1 проба воды;
  • обследовано 1 контактное лицо на на носительство стафилококка, возбудителей кишечных и паразитарных инфекций.
  • Выделена сальмонелла от двух больных и у голубцах.