штраф, АМКАдміністративна колегія Львівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України 31 серпня опублікувала на офіційному сайті рішення про порушення законодавства про захист економічної конкуренції ТОВ "БК Комплекс-Про" та ПП "Будформат" й оштрафувала ці компанії загалом на 272 тис. грн. Про це повідомляють "Наші гроші. Львів". 

Компанії отримали штрафи за змову на двох торгах у 2016 році, коли ще існував Вісник державних закупівель. Тоді вони конкурували між собою під час закупівель на капітальний ремонт парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення "Залізна Вода" за 2,74 млн грн та поточний ремонт садово-паркової доріжки у парку "Високий Замок" від вул. Ужгородської до будинку садівника за 1,26 млн грн. Замовником в обох випадках був Департамент містобудування Львівської міськради.

Було виявлено, що компанії в ЄДР як контактний вказали один і той же номер мобільного телефону (0673534646). Першим співзасновником "Будформату" був Володимир Гончар – директор "БК Комплекс-Про".

Після публікацій закупівлю у пов’язаних компаній оскаржили юристи "Центру протидії корупції", які підготували звернення до АМКУ. Після цього комітет розпочав дослідження. Адмінколегія встановила, що подані документи обох компаній є ідентичними за формою та змістом, між ними існували ділові та господарські стосунки, вони отримували витяги з ЄДР в один день та використовують однакову електронну пошту та поштову адресу (Львів, вул. Шота Руставелі, 7, офіс 305).

АМКУ наклав на компанії по 136 тис. грн штрафу. Вони також не мають права брати участі у торгах протягом наступних трьох років.


Административная коллегия Львовского областного территориального отделения Антимонопольного комитета Украины 31 августа опубликовала на официальном сайте решение о нарушении законодательства о защите экономической конкуренции ООО "БК Комплекс-О" и ЧП "Будформат" и оштрафовала эти компании в целом на 272 тыс. грн. Об этом сообщают "Наши деньги. Львов". 

Компании получили штрафы за сговор на двух торгах в 2016 году, когда еще существовал Вестник государственных закупок. Тогда они конкурировали между собой при закупках на капитальный ремонт парка-памятника садово-паркового искусства местного значения "Железная Вода" за 2,74 млн грн и текущий ремонт садово-парковой дорожки в парке "Высокий Замок" от ул. Ужгородской до ​​дома садовника за 1,26 млн грн. Заказчиком в обоих случаях был Департамент градостроения Львовского горсовета.

Было обнаружено, что компании в ЕГР как контактный указали один и тот же номер мобильного телефона (0673534646). Первым соучредителем "Будформата" был Владимир Гончар - директор "БК Комплекс-Про".

После публикаций закупку у связанных компаний обжаловали юристы "Центра противодействия коррупции", которые подготовили обращение в АМКУ. После этого комитет начал исследования. Админколегия установила, что представленные документы обеих компаний идентичны по форме и содержанию, между ними существовали деловые и хозяйственные отношения, они получали выдержки из ЕГР в один день и используют одинаковую электронную почту и почтовый адрес (Львов, ул. Шота Руставели, 7, офис 305).

АМКУ наложил на компании по 136 тыс. грн штрафа. Они также не имеют права участвовать в торгах в течение следующих трех лет.