Розпорядженням голови облдержадміністрації № 567/0/5-21 від 02.07.2021 р., за погодженням із Львівською обласною радою, затвердили розподіл  субвенції з обласного бюджету між місцевими бюджетами області на Комплексну програму регіонального розвитку Львівщини на 2021-2025 роки.

Як повідомили у департаменті фінансів Львівської облдержадміністрації, найближчим часом розпочинається фінансування проєктів місцевих ініціатив та проєктів регіонального розвитку. Проте, для отримання коштів обласного бюджету органам місцевого самоврядування необхідно уточнити показники місцевих бюджетів та забезпечити співфінансування проєктів. Адже особливістю Комплексної програми регіонального розвитку Львівщини є те, що обласний бюджет допомагає органам місцевого самоврядування, які на її виконання залучають кошти громади та спонсорські кошти.

При цьому, територіям, у яких наявний дефіцит коштів на оплату праці працівників бюджетної сфери, відповідно до вимог чинного законодавства, капітальні видатки слід проводити, враховуючи необхідність першочергового спрямування коштів на виконання власних зобов’язань по захищених статтях.

Нагадаємо, що у 2021 році у межах реалізації Комплексної програми регіонального розвитку Львівщини на 2021-2025 роки планують реалізувати 474 проєкти місцевих ініціатив на суму 75 млн грн (гранична вартість проєкту – 500 тис. грн) та 33 проєкти регіонального розвитку – на 50 млн грн (нижня межа проєкту – 1,5 млн грн, верхня гранична вартість – не обмежується).