облсовет, уволена, ДворянинПершу заступницю голови обласної ради від “Самопомочі” Парасковію Дворянин усунули з посади, назвавши її роботу незадовільною. Вона називає це реакцією на політичну позицію “Самопомочі”. Про це повідомля "Твоє місто".

Відповідне рішення ухвалили на позачерговій сесії обласної ради сьогодні, 5 квітня.

Пропозицію визнати роботу Дворянин незадовільною та звільнити з посади на сесії озвучив голова фракції “Укроп” Петро Жукровський. За визнання незадовільною роботи першої заступниці та розгляд питання про її звільнення проголосували 55 депутатів із 75: повним складом присутніх – БПП, “Батьківщина”, “Громадянська позиція”, “Укроп”, “Народний контроль”, Народний Рух України, Радикальна партія Олега Ляшка та позафракційний депутат. “Свобода” утрималася, “Самопоміч” не голосувала. В результаті таємного голосування в цілому за це рішення проголосували 53 депутати, проти – 3, утрималися – 7.

Парасковія Дворянин залишається депутатом обласної ради. У своєму підсумковому виступі своє звільнення вона назвала розправою за її політичну позицію.


Первый заместитель председателя областного совета от "Самопомощи" Прасковью Дворянин отстранили от должности, назвав ее работу неудовлетворительной. Она называет это реакцией на политическую позицию "Самопомощи". Об этом сообщат "Твой город".

Соответствующее решение было принято на внеочередной сессии областного совета сегодня, 5 апреля.

Предложение признать работу Дворянин неудовлетворительной и освободить с должности на сессии озвучил председатель фракции "Укроп" Петр Жукровский. За признание неудовлетворительной работы первого заместителя и рассмотрение вопроса о ее увольнении проголосовали 55 депутатов из 75: полным составом присутствующих - БПП, "Батькивщина", "Гражданская позиция", "Укроп", "Народный контроль", Народный Рух Украины, Радикальная партия Олега Ляшко и внефракционный депутат. "Свобода" воздержалась, "Самопомощь" не голосовала. В результате тайного голосования в целом за это решение проголосовали 53 депутата, против - 3, воздержались - 7.

Прасковья Дворянин остается депутатом областного совета. В своем итоговом выступлении увольнение она назвала расправой за ее политическую позицию.