суд, водитель, АТП-1Сихівський районний суд Львова поновив на посаді звільненого водія комунального АТП-1 Мирона Березу, а також зобов’язав підприємство виплатити йому 40,6 тис. грн заробітної плати за час вимушеного прогулу. Про це повідомляє ZAXID.NET

Мирона Березу звільнили з посади водія АТП-1 у квітні 2018 року "у зв’язку з виявленою невідповідність працівника займаній посаді внаслідок стану здоров’я". АТП-1 повідомляє, що Мирон Береза мав пройти медогляд у ТОВ "Клініка ім. Гальченко В. В.".

"Клініка повідомила ЛК АТП №1, що після проходження медогляду медична довідка форми 083/о йому не була видана за станом здоров’я, та Береза М.П. не може здійснювати трудову діяльність за професією водія", – йдеться у повідомленні підприємства.

Мирон Береза вважає звільнення незаконним і подав до суду. Чоловік стверджує, що у квітні він прибув у вказану клініку для того, щоб пройти медогляд. За словами чоловіка, терапевт сказав, що йому необхідно пройти огляд у уролога, пульмонолога та кардіолога, яких у цій клініці немає. У позовній заяві Мирон Береза вказує, що пройшов огляд у цих спеціалістів у обласній госпрозрахунковій поліклініці.

"11 квітня 2018 року мене викликав директор ЛК АТП-1. В кабінеті були й інші представники адміністрації. Я пояснив їм, що пройшов медичний огляд в іншому мед закладі, що маю довідку і готовий приступити до праці. Але мене ніхто не слухав, казали, що моя довідка фальшива", – йдеться у позовній заяві Мирона Берези, яку оприлюднив депутат ЛМР Ігор Зінкевич.

У своїй заяві Мирон Береза також вказує, що його звільнили без засідання профспілки, йому не запропонували іншу посаду, яка б відповідала його кваліфікації, а також відмовили у праві піти у відпустку на 14 днів.

Після судового засідання Сихівського райсуду Львова, під час якого суддя Софія Чорна ухвалила рішення про поновлення Мирона Берези на посаді водія АТП-1, комунальне підприємство заявило, що подасть апеляцію.

У повідомленні АТП-1 вказано, що на час звільнення Мирона Берези не було вакантних посад, які б воно могло йому запропонувати. Також АТП-1 заявило, що протягом 2016-2018 років Мирон Береза використовував підроблені медичні довідки, і у квітні поліція відкрила за цим фактом кримінальне провадження. Наразі триває досудове розслідування.


Сыховский районный суд Львова восстановил в должности уволенного водителя коммунального АТП-1 Мирона Березу, а также обязал предприятие выплатить ему 40,6 тыс. грн заработной платы за время вынужденного прогула. Об этом сообщает ZAXID.NET

Мирона Березу уволили с должности водителя АТП-1 в апреле 2018 "в связи с выявленным несоответствием работника занимаемой должности вследствие состояния здоровья". АТП-1 сообщает, что Мирон Береза ​​должен был пройти медосмотр в ООО "Клиника им. Гальченко В.В.".

"Клиника сообщила ЛК АТП №1, что после прохождения медосмотра медицинская справка формы 083/о ему не была выдана по состоянию здоровья, и Береза ​​М.П. не может осуществлять трудовую деятельность в должности водителя", - говорится в сообщении предприятия.

Мирон Береза ​​считает увольнение незаконным и подал в суд. Мужчина утверждает, что в апреле он прибыл в указанную клинику для того, чтобы пройти медосмотр. По словам мужчины, терапевт сказал, что ему необходимо пройти осмотр у уролога, пульмонолога и кардиолога, которых в этой клинике нет. В исковом заявлении Мирон Береза ​​указывает, что прошел осмотр у этих специалистов в областной хозрасчетной поликлинике.

"11 апреля 2018 меня вызвал директор ЛК АТП-1. В кабинете были и другие представители администрации. Я объяснил им, что прошел медицинский осмотр в другом медзаведении, имею справку и готов приступить к работе. Но меня никто не слушал, говорили, что моя справка фальшивая", - говорится в исковом заявлении Мирона Березы, которую обнародовал депутат ЛГС Игорь Зинкевич.

В своем заявлении Мирон Береза ​​также указывает, что его уволили без заседания профсоюза, ему не предложили другую должность, соответствующую его квалификации, а также отказали в праве уйти в отпуск на 14 дней.

После судебного заседания Сыховского райсуда Львова, во время которого судья София Черная приняла решение о возобновлении Мирона Березы в должности водителя АТП-1, коммунальное предприятие заявило, что подаст апелляцию.

В сообщении АТП-1 указано, что на момент увольнения Мирона Березы не было вакантных должностей, которые оно могло ему предложить. Также АТП-1 заявил, что в течение 2016-2018 годов Мирон Береза ​​использовал поддельные медицинские справки, и в апреле полиция открыла по этому факту уголовное производство. Сейчас продолжается досудебное расследование.