галерея, стародруки, расследование, исчезновениеЛьвівська поліція завершує розслідування зникнення стародруків з галереї мистецтв. Про це повідомляє "Твоє місто". 

Слідство у справі про зниклі із Львівської національної галереї мистецтв стародруки та інші цінності перебуває на стадії завершення. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповів речник Галереї Василь Мицько.

"8 лютого нам надійшов лист від заступника начальника слідчого управління ГУ НП у Львівській області, що слідство на стадії завершення. За логікою речей, це мало би означати, що правоохоронні органи нададуть належну оцінку тому, що сталося, що вони зібрали всі докази, і матеріали, напевно, можуть скерувати на розгляд суду", – каже Василь Мицько.

Він нагадав, що кримінальне провадження у справі почали ще 5 січня 2017 року за статтею ККУ "Привласнення, розтрата, заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем". Перед тим у Галереї змінився керівник – ним став Тарас Возняк, і провели звірку музейних фондів. Відтак, недорахувались 521 предмета, серед яких стародруки та рідкісні видання. На той час збитки оцінили у 63 млн гривень.

"Ті працівники, які мали безпосередній доступ до музейних предметів, що вважаються зниклими, зараз вже в Галереї не працюють", – додає Василь Мицько.

У Галицькому відділі поліції у відповідь на інформаційний запит Tvoemisto.tv повідомили, що "досудове розслідування триває, вживаються заходи, спрямовані на швидке прийняття законного рішення". Правоохоронці кажуть, що поки що про підозру нікому не повідомляли, вся інша інформація – таємниця слідства.


Львовская полиция завершает расследование исчезновения старопечатных из галереи искусств. Об этом сообщает "Твой город". 

Следствие по делу о пропавших из Львовской национальной галереи искусств старинные и другие ценности находится на стадии завершения. Об этом в комментарии Tvoemisto.tv рассказал представитель галереи Василий Мицко.

"8 февраля нам поступило письмо от заместителя начальника следственного управления ГУ НП во Львовской области, следствие на стадии завершения. По логике вещей, это должно было означать, что правоохранительные органы предоставят надлежащую оценку случившемуся, что они собрали все доказательства, и материалы, наверное, могут направить на рассмотрение суда", - говорит Василий Мицко.

Он напомнил, что уголовное производство по делу начали еще 5 января 2017 года по статье УК "Присвоение, растрата, завладение имуществом путем злоупотребления служебным положением". Перед тем в галерее сменился руководитель - им стал Тарас Возняк, и провели сверку музейных фондов. Поэтому, недосчитались 521 предмета, среди которых старинные и редкие издания. К тому времени убытки оценили в 63 млн гривен.

"Те работники, которые имели непосредственный доступ к музейным предметам, которые считаются пропавшими, сейчас уже в галерее не работают", - добавляет Василий Мицко.

В Галицком отделе полиции в ответ на информационный запрос Tvoemisto.tv сообщили, что "досудебное расследование продолжается, принимаются меры, направленные на быстрое принятие законного решения". Правоохранители говорят, что пока о подозрении никому не сообщали, вся остальная информация - тайна следствия.