Винниковское озеро, застройкаБільшу частину узбережжя популярного серед львів'ян озера забудують об'єктами спортивної і відпочинкової інфраструктури. Проте забудовники обіцяють також облаштувати зону вільного доступу до води. Про це повідомляє ZAXID.NET

Депутат Львівської міської ради Григорій Козловський планує збудувати дитячо-юнацький спортивний табір з реабілітаційним санаторієм та об’єктами спортивної інфраструктури навколо Винниківського озера поблизу Львова. Про це повідомив 2 березня антикорупційний сайт "Наші гроші. Львів" з посиланням на детальний план території (ДПТ), який виставили обговорення на сайті міськради Винник.

Навколо озера хочуть вести масштабне будівництво. Згідно з проектом, на ділянці планують звести кілька капітальних споруд: спальний корпус для табору, приміщення санаторію на 200 місць, процедурний корпус, харчоблок табору. Заплановано облаштування футбольних полів, трас для велосипедного та гірськолижного спорту, підйомник, витяг, пірс, басейн, гелікоптерний майданчик для рятувальної служби, прокат спорядження, вбиральні, відкритий паркінг на майже 600 місць.

У листопаді 2017 року Винниківська міськрада погодила ТОВ "Краківський Ринок" надання в суборенду 17,32 га для обслуговування Винниківського озера та створення відпочинкової бази ТОВ "Академія Футболу". Одноосібним власником та директором цієї компанії є Григорій Козловський. "Академію Футболу" зареєстрували лише 9 жовтня 2017 року, а вже 10 жовтня гендиректор "Краківського ринку" подав звернення до ради з проханням про суборенду.

Судячи з планом будівництва, довкола більшої частини Винниківського озера буде збудовано новий комплекс, а відтак доступ до цієї території буде обмеженим. Окрім академії, тут також має бути облаштована зона відпочинку для всіх охочих.

За словами Квурта, спочатку у міськраді чекають реакції винниківчан, чи підтримають вони "модернізацію" водойми і території навколо. Подати пропозиції та зауваження ще можна до 6 березня.


Большую часть побережья популярного среди львовян озера застроят объектами спортивной и инфраструктуры для отдыха. Однако застройщики обещают также обустроить зону свободного доступа к воде. Об этом сообщает ZAXID.NET. 

Депутат Львовского городского совета Григорий Козловский планирует построить детско-юношеский спортивный лагерь с реабилитационным санаторием и объектами спортивной инфраструктуры вокруг Винникивского озера вблизи Львова. Об этом сообщил 2 марта антикоррупционный сайт "Наши деньги. Львов" со ссылкой на детальный план территории (ДПТ), который выставили обсуждения на сайте горсовета Винник.

Вокруг озера хотят вести масштабное строительство. Согласно проекту, на участке планируется возвести несколько капитальных сооружений: спальный корпус для лагеря, помещения санатория на 200 мест, процедурный корпус, пищеблок лагеря. Запланировано обустройство футбольных полей, трасс для велосипедного и горнолыжного спорта, подъемник, подъемник, пирс, бассейн, вертолетная площадка для спасательной службы, прокат снаряжения, туалет, открытый паркинг на почти 600 мест.

В ноябре 2017 года Винниковский горсовет согласовал ООО "Краковский рынок" предоставление в субаренду 17,32 га для обслуживания Винникивского озера и создание базы для отдыха ООО "Академия футбола". Единоличным владельцем и директором этой компании является Григорий Козловский.

Судя по плану строительства, вокруг большей части Винникивского озера будет построен новый комплекс, поэтому доступ к этой территории будет ограниченным. Кроме академии, здесь также должна быть обустроена зона отдыха для всех желающих.

По словам Квурта, сначала в горсовете ждут реакции винниковчан, поддержат ли они "модернизацию" водоема и территории вокруг. Представить предложения и замечания можно до 6 марта.