шахта "Степная", взрыв, расследованиеНа Львівщині поховали жертв трагедії на шахті "Степова", серед загиблих був і ветеран АТО. Про це повідомляє ТСН.

На Львівщині попрощалися з гірниками, які загинули 2 березня на шахті "Степова" в результаті вибуху метану. Серед них - Василь Міхніч і села Себечів. На шахту чоловік повернувся після того, як понад рік відвоював у зоні АТО. Він загинув на 41-му році життя. У гірника залишилася дружина і 3-річний син.

У сусідньому селі Кам'яне люди оплакують 18-річного Тараса Старошельского. Серед загиблих він був наймолодшим. На шахту пішов відразу після школи, був єдиним опікуном батька-інваліда і старої бабусі.

На самій шахті ліквідували наслідки аварії, але роботи тривають, адже необхідно цілодобово відкачувати воду і газ, концентрація якого залишається вибухонебезпечною. Тому потрапити до місця аварії і назвати хоча б приблизні її причини експерти поки не можуть. Незалежна профспілка гірників обурена, що державна комісія з розслідування аварії почала робити із запізненням і перше її засідання пройде не в Червонограді, а в Києві.

"Відповідно до закону про охорону праці, відповідно до порядку про проведення розслідування, правил безпеки комісія повинна була б працювати тут на місці. Такого я ніколи ще не бачив - такий безвідповідальності", - говорить голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець. У цій структурі вважають, що поки запрацює комісія, вода, яка заливає лаву, поступово знищить всі сліди аварії. Тому встановити правду і знайти винних у загибелі шахтарів буде неможливо.

Нагадаємо, вибух на шахті "Степова" стався вдень 2 березня. Експерти кажуть, що найбільш ймовірними є порушення техніки безпеки охорони праці або раптовий викид метану. Менш імовірною є версія про те, що вибух спричинила підготовка шахти до збільшення видобутку вугілля.


На Львовщине похоронили жертв трагедии на шахте “Степная”, среди погибших был и ветеран АТО. Об этом сообщает ТСН.

На Львовщине простились с горняками, которые погибли 2 марта на шахте "Степная" в результате взрыва метана. Среди них - Василий Михнич из села Себечив. На шахту мужчина вернулся после того, как более года отвоевал в зоне АТО. Он погиб на 41-м году жизни. У горняка осталась жена и 3-летний сын.

В соседнем селе Каменное люди оплакивают 18-летнего Тараса Старошельского. Среди погибших он был самым молодым. На шахту пошел сразу после школы, был единственным опекуном отца-инвалида и престарелой бабушки.

На самой шахте ликвидировали последствия аварии, но работы продолжаются, ведь необходимо круглосуточно откачивать воду и газ, концентрация которого остается взрывоопасной. Поэтому попасть к месту аварии и назвать хотя бы примерные ее причины эксперты пока не могут. Независимый профсоюз горняков возмущен, что государственная комиссия по расследованию аварии заработала с опозданием и первое ее заседание пройдет не в Червонограде, а в Киеве.

"Согласно закону об охране труда, согласно порядка о проведении расследования, правил безопасности комиссия должна была бы работать здесь на месте. Такого я никогда еще не видел - такой безответственности", - говорит председатель Независимого профсоюза горняков Михаил Волынец. В этой структуре считают, что пока заработает комиссия, вода, которая заливает лаву, постепенно уничтожит все следы аварии. Поэтому установить правду и найти виновных в гибели шахтеров будет невозможно.

Напомним, взрыв на шахте "Степная" произошел днем 2 марта. Эксперты говорят, что наиболее вероятными являются нарушение техники безопасности охраны труда или внезапный выброс метана. Менее вероятной является версия о том, что взрыв вызвала подготовка шахты к увеличению добычи угля.