За результатами земельних торгів, які відбулися у січні цього року, продали право оренди 7 земельних ділянок сільськогосподарського призначення комунальної власності, загальною площею 77 га, терміном на 7-20 років для ведення товарного сільськогосподарського виробництва та фермерського господарства.

«Розмір річної плати за користування земельними ділянками, визначений за результатами аукціонів, становить 521,3 тис.грн, який орендарі сплачуватимуть щорічно до бюджетів місцевих рад. Зазначимо, що ціна продажу права оренди цих ділянок перевищила стартову ціну на 472,5 тис.грн (у 12,5 раз)», - зазначила т.в.о. директора департаменту Людмила Гончаренко.

Загалом, пропонувалось до продажу на земельних аукціонах 10 ділянок площею 107,5 га, розташованих на території Новокалинівської та Бісковицької

територіальних громад Самбірського району та Лопатинської ОТГ Червоноградського району.

Слід відзначити продаж права оренди земельної ділянки комунальної власності на території Бісковицької територіальної громади площею 3,75 га. Завдяки аукціону орендна плата зросла в 23 рази від встановлених 12% до 276% від нормативної грошової оцінки ділянки, при стартовій ціні – 1395,2 грн до кінцевої – 32044,4 грн.