У 2021 році Львівщина залишатиметься одним з ключових регіонів у розвитку та промоції велосипедного спорту. Впродовж року на території області управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА спільно з федерацією велоспорту, громадськими організаціями та Міністерством молоді та спорту планує провести понад 20 подій, участь у яких братимуть спортсмени з усієї України, а в спортивно-іміджевих змаганнях і іноземні гості.

Зокрема, цьогоріч Львівщина проведе 7 національних змагань на треку, серед яких чемпіонати України на критому треку та у спринтерському омніумі, Відкритий Кубок України, весняні чемпіонати України з олімпійських та неолімпійських номерів програми, відкритий осінній чемпіонат в багатоденній гонці темпу та спринту. Також цьогоріч відбудуться міжнародні змагання Lviv Open Cup.

Заплановані на 2021 рік на Львівщині і шосейні велозмагання національного масштабу: Відкритий командний чемпіонат України у багатоденній гонці, Чемпіонат України в олімпійських видах програм серед молоді, Відкритий чемпіонат України в парній гонці та змішаній командній гонці.

“Вже кілька років наша область залишаться незмінним національним лідером у промоції та розвитку велосипедного спорту. На Львівщині є не тільки надзвичайно фахові тренери, спортсмени, єдиний в Україні критий велодром, а й усе для ідеальних шосейних перегонів - відмінні дороги, прогресивні клуби, велика кількість прихильників велоспорту. За таких умов можемо бути певні, що велоспорт на Львівщині й надалі стрімко розвиватиметься”, - розповів керівник управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Роман Хім’як.

Відбудуться також вже традиційні аматорські змагання від Lviv Bicycle Club: “Львівська Сотка”, “Львівська Сотка. Осінь”, “Львівська Двохсотка”, Gran Fondo Ukraine, тощо. Серед родзинок цього року - велоперегони Lviv Gravel Raid. Цей івент стане одним із серії заходів, що відбуватимуться у різних куточках України для тих, хто надає перевагу гравійним велосипедам. Стартуватимуть та фінішуватимуть у селі Поляна на Миколаївщині. Також у 2021 році на дорогах Львівщини пройде багатоденна гонка TOUR de ONUR від West Road Cycling та компанії “Онур”.

Нагадаємо, вихованка Львівської школи вищої спортивної майстерності Олена Старікова стала чемпіонкою Європи з велоспорту на треку 2020 року. Також призерками чемпіонату стали спортсменки Львівщини Юлія Бірюкова та Тетяна Клімченко.