площадка, программа, заменаУ Львові діятиме програма утримання та облаштування майданчиків. Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

На комісії інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики депутати розглянули Програму утримання та облаштування дитячих, дитячо-спортивних та спортивних майданчиків на території м. Львова

Програма розроблена для забезпечення якісного утримання та обслуговування дитячих, дитячо-спортивних та спортивних майданчиків, здійснення капітального ремонту та поступової заміни застарілих дитячих, дитячо-спортивних та спортивних конструкцій на нові, які відповідають сучасним вимогам та нормам безпеки.

Член комісії інженерного господарства Богдан Гула зазначив, що зі скаргами на неналежний стан майданчиків часто звертаються мешканці.

"У місті є понад 800 майданчиків, більшістю з них ніхто не займався. Тепер сподіваюсь, справа зрушиться з місця, адже ця програма створена вперше. Майданчики перебуватимуть на балансі управляючих компаній, і для обслуговування майданчиків будуть виділяти кошти. Це дасть можливість їх вчасно прибирати, ремонтувати. Кошти виділятимуть з бюджету міста на районні адміністрації, а районні адміністрації будуть скеровувати їх на комунальні підприємства, які обслуговують майданчики".

Відповідно до програми, балансоутримувач зобов’язаний щорічно подавати пропозиції розпорядникам коштів щодо необхідних коштів на проведення ремонту.


Во Львове будет действовать программа содержания и обустройства площадок. Об этом сообщает информационный портал депутатов Львовского городского совета.

На комиссии инженерного хозяйства, транспорта, связи и жилищной политики депутаты рассмотрели Программу содержания и обустройства детских, детско-спортивных и спортивных площадок на территории г. Львова

Программа разработана для обеспечения качественного содержания и обслуживания детских, детско-спортивных и спортивных площадок, осуществления капитального ремонта и постепенной замены устаревших детских, детско-спортивных и спортивных конструкций на новые, соответствующие современным требованиям и нормам безопасности.

Член комиссии инженерного хозяйства Богдан Гула отметил, что с жалобами на ненадлежащее  состояние площадок часто обращаются жители.

"В городе более 800 площадок, большинством из них никто не занимался. Теперь надеюсь, дело сдвинется с места, ведь эта программа создана впервые. Площадки будут находиться на балансе управляющих компаний, и для обслуживания площадок будут выделять средства. Это даст возможность их вовремя убирать, ремонтировать. Средства будут выделять из бюджета города на районные администрации, а районные администрации будут направлять их на коммунальные предприятия, обслуживающие площадки".

Согласно программе, балансодержатель обязан ежегодно подавать предложения распорядителям средств по поводу необходимых средств на проведение ремонта.