самолет, рухнул, аэропорт, подробностиВсе, що на даний час відомо про падіння АН-12 і вцілілих та загиблих в ранковій авіакатастрофі під Львовом. Внаслідок падіння транспортника Ан-12, що летів з Іспанії до Львова, із 8-ми людей на облавку загинуло 5, трьох рятувальники дістали з-під уламків живими. Про це повідомила Держслужба з питань надзвичайних ситуацій України.

Як ідеться в повідомленні, стан трьох трамованих важкий, їх рятувальники деблокували з-під уламків літака і передали медикам швидкої.

У ДСНСУ проінформували, що літак зник з радарів за менш, ніж 14 км від місця посадки у Львові близько 7-ї ранку. Невдовзі вийшов на зв’язок один із членів екіпажу і повідомив про аварійну посадку. Розбитий літак рятувальники знайшли оперативно — до посадкової смуги Ан-12 не дотягнув 1,5 км.

Після аварійної посадки літак не загорівся і не вибухнув. Вантаж, який літак віз з іспанського міста Віго до Львова, розвантажують. Загалом із 8-ми людей, які були на облавку, 7 — члени екіпажу і 1 — супроводжував вантаж.

За повідомленням ТСН, за попередніми даними, причиною надзвичайної ситуації з літаком міг бути густий туман, що був сьогодні вранці на Львівщині. Залишки туману видно і на фото з місця аварії транспортника. Усіх трьох травмованих, які вціліли під час сьогоднішньої авіакатастрофи під Львовом, уже прооперували у найближчій лікарні. Стан їх важкий. 

Як повідомляє "7Днів", вціліли троє людей, які перебували у носовій частині АН-12 під час жорсткої посадки літака. Ті ж, хто був ближче до вантажного відсіка, загинули. Відтак щодо причини авікатастрофи у слідчих з’явилась нова версія — порушення правил перевезення вантажу. За наявними поки даними, при спробі жорсткої посадки, на що розрахований літак АН-12, вантаж змістився і розчавив людей. Віз літак з Іспанії автозапчастини і в Львові мав сісти для дозаправки. 

За повідомленням рятувальників, які прибули на місце катастрофи, з розбитих від удару літака паливних баків витікає пальне. Це наразі свідчить, що пальне в баках залишалось, однак скільки його було і чи могла нестача пального спричинити екстрену посадку, з’ясує слідство. Розглядають наразі й інші версії причин авіакатастрофи, як от помилку пілота і туман.

Як видно з опублікованих фото і відео, крила літака буквально "зчесані" — при ударах об верхівки дерев вони пом’якшували посадку літака на землю. Дивом транспортник у густонаселеному районі не упав на житлові квартали.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом смертельної авіакатастрофи.

У Міжнародному аеропорту "Львів" відзначають, що це перша авіаційна подія такого масштабу у Львові з часів Скнилівської трагедії.

Авиакатастрофа под Львовом - все, что известно о падении Ан-12

Все, что в настоящее время известно о падении Ан-12 и уцелевших и погибших в утренней авиакатастрофе под Львовом. В результате падения транспортника Ан-12, летевший из Испании во Львов, с 8-ми человек на борту погибли 5, трех спасатели достали из-под обломков живыми. Об этом сообщила Госслужба по вопросам чрезвычайных ситуаций Украины.

Как говорится в сообщении, состояние троих трамованих тяжелый, их спасатели деблокировали из-под обломков самолета и передали медикам скорой.

В ДСНСУ проинформировали, что самолет исчез с радаров в менее, чем 14 км от места посадки во Львове около 7 утра. Вскоре вышел на связь один из членов экипажа и сообщил об аварийной посадке. Разбитый самолет спасатели нашли оперативно - до посадочной полосы Ан-12 не дотянул 1,5 км.

После аварийной посадки самолет не загорелся и не взорвался. Груз, который самолет вез из испанского города Виго во Львов, разгружают. Всего с 8-ми человек, которые были на борту, 7 - члены экипажа и 1 - сопровождал груз.

По сообщению ТСН, по предварительным данным, причиной чрезвычайной ситуации с самолетом мог быть густой туман, который был сегодня утром на Львовщине. Остатки тумана видно и на фото с места аварии транспортника. Все трое травмированных, которые уцелели во время сегодняшней авиакатастрофы под Львовом, уже прооперировали в ближайшей больнице. Состояние их тяжелое. https://www.youtube.com/watch?v=qLZpo868AQY

Как сообщает "7Дней", уцелели три человека, которые находились в носовой части Ан-12 во время жесткой посадки самолета. Те же, кто был ближе к грузового отсека, погибли. Поэтому о причинах авикатастрофы в следственных появилась новая версия - нарушение правил перевозки груза. По имеющимся пока данным, при попытке жесткой посадки, на что рассчитан самолет АН-12, груз сместился и раздавил людей. Виз самолет из Испании автозапчасти и во Львове должен был сесть для дозаправки. http://7days-ua.com/news/stala-vidoma-kilkist-zahyblyh-pid-lvovom-vrantsi-rozbyvsya-litak-video-foto/

По сообщению спасателей, которые прибыли на место катастрофы, из разбитых от удара самолета топливных баков вытекает топливо. Это пока свидетельствует, что топливо в баках оставалось, однако сколько его было и могла нехватка горючего вызвать экстренную посадку, выяснит следствие. Рассматривают сейчас и другие версии причин авиакатастрофы, такие как ошибки пилота и туман.

Как видно из опубликованных фото и видео, крылья самолета буквально "счесаны" - при ударах о верхушки деревьев они смягчали посадку самолета на землю. Чудом транспортник в густонаселенном районе не упал на жилые кварталы.

Полиция открыла уголовное производство по факту смертельной авиакатастрофы.

В Международном аэропорту "Львов" отмечают, что это первая авиационная событие такого масштаба во Львове со времен Скниловской трагедии.