пианист, конкурс, Василий КотисЛьвівський піаніст став найкращим на престижному музичному конкурсі в Італії. Про це повідомляє видання "032.ua". 

Львівський піаніст Василь Котис тріумфував на Міжнародному конкурсі піаністів Cita di Verona. Про це на своїй сторінці в соціальні мережі Facebook написав відомий український піаніст та диригент, а також учасник журі цьогорічного конкурсу, Борис Блох.

"Щиро вітаю талановитого молодого українського піаніста зі Львова, колишньго учня проф. Марії Крушельницкої з перемогою на Міжнародному конкурсі піаністів "Città di Verona" . Його перемога є дійсно справедлива та почесна, бо в цьогорічному конкурсі виконавчий рівень був надзвичайно високий", - йдеться в дописі Блоха.

Зазначимо, що Василь Котис свого часу навчався в Золочівській музичній школі по класу фортепіано у Людмили Григорович. У 1998-2009 роках був учнем Львівської спеціальної музичної школи імені С. Крушельницької та Львівської Музичної Академії ім. М. Лисенка в класі професора Марії Крушельницької. У 2009 році переїхав в німецьке місто Росток, де вступив на навчання до Вищої Школи Музики та Театру.


Львовский пианист стал лучшим на престижном музыкальном конкурсе в Италии. Об этом сообщает издание "032.ua". 

Львовский пианист Василий Котис победил на Международном конкурсе пианистов Cita di Verona. Об этом на своей странице в социальные сети Facebook написал известный украинский пианист и дирижер, а также участник жюри конкурса, Борис Блох.

"Искренне поздравляю талантливого молодого украинского пианиста из Львова, бывшего ученика проф. Марии Крушельницкой с победой на Международном конкурсе пианистов "Città di Verona". Его победа действительно справедлива и почетна, потому что в конкурсе исполнительский уровень был очень высок", - говорится в заметке Блоха.

Отметим, что Василий Котис в свое время учился в Золочевской музыкальной школе по классу фортепиано у Людмилы Григорьевич. В 1998-2009 годах был учеником Львовской специальной музыкальной школы имени С. Крушельницкой и Львовской Музыкальной Академии им. Н. Лысенко в классе профессора Марии Крушельницкой. В 2009 году переехал в немецкий город Росток, где поступил на учебу в Высшую Школу музыки и театра.