Великі школи при наявності можливості практикують змішану форму навчання. Класи, де є більше тридцяти дітей, ділять на частини та запроваджують чергування.

Про це сьогодні йшлось під час брифінгу щодо навчання в умовах пандемії.

«У тих школах, де є така можливість, усі уроки зі школи проводять в онлайн форматі для тих дітей, які перебувають вдома. Ми свідомі того, що подібний принцип можуть запровадити не всі школи, однак там, де це практикують, значно спрощується дотримання рекомендацій щодо дистанціювання. Окрім того, учора ми були в Буській гімназії, приємно було бачити, що в школі реально дотримують всіх рекомендацій. Діти на перервах в усіх приміщеннях школи у масках, пересуваються аз визначеними маршрутами», - розповів заступник директора департаменту освіти та науки Львівської ОДА Роман Пастушенко.

За його словами школам також рекомендували запровадити у школах своєрідні щоденники здоров’я для дітей. Туди батьки щодня записуватимуть температуру, загальний рівень самопочуття. На підставі таких щоденників педагоги мали би моніторити ситуацію та звернути увагу на тих дітей, які поводяться мляво чи мають якісь інші ознаки нездужання.