земля, сельсоветНа Львівщині правоохоронці викрили посадовців сільрад, які займалися незаконним відчуженням земельних ділянок. Їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області за матеріалами УЗЕ у Львівській області.

Працівники Управління захисту економіки Львівщини, слідчі Бродівського відділення поліції за процесуальним керівництвом Радехівської місцевої прокуратури викрили колишнього голову однієї з сільрад Бродівщини, який видав громадянці неправдиву виписку з рішення виконкому сільської ради про безоплатну передачу їй земельної ділянки площею 0,5168 га.

В подальшому жінка на підставі цього документу незаконно одержала державний акт на право приватної власності на земельну ділянку, вартість якої склала 63,6 тисяч. гривень.

Посадовцю повідомлено про підозру у вчиненні правопорушення за ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість). Скоєння цього злочину карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

В Кам’янко-Бузькому районі встановлено факт незаконного відчуження двох земельних ділянок площею 0,25 га і 0,3043 га для обслуговування житлового будинку і ведення особистого сільського господарства. Вони були передані на підставі завідомо неправдивої виписки з рішення сільради.

Колишньому її голові повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.1 ст.366 (службове підроблення) КК України.

Максимальне покарання, передбачене статтями, - позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За такими ж статтями повідомлено про підозру і секретарці сільради на Пустомитівщині. Вона підробила та видала завідомо неправдиве рішення щодо передачі у приватну власність земельної ділянки  площею 0,248 га для ведення особистого сільського господарства. Збитки, заподіяні територіальній громаді, склали 91 000 гривень.


На Львовщине правоохранители разоблачили должностных лиц сельсоветов, которые занимались незаконным отчуждением земельных участков. Им сообщено о подозрении в совершении уголовных преступлений. Об этом сообщает отдел коммуникации полиции Львовской области по материалам УЗЭ во Львовской области.

Работники Управления защиты экономики Львовщины, следователи Бродовского отделения полиции под процессуальным руководством Радеховской местной прокуратуры разоблачили бывшего председателя одного из сельсоветов Бродовщины, который выдал гражданке ложную выписку из решения исполкома сельского совета о безвозмездной передаче ему земельного участка площадью 0,5168 га.

В дальнейшем женщина на основании этого документа незаконно получила государственный акт на право частной собственности на земельный участок, стоимость которого составила 63 600. гривен.

Должностному лицу сообщено о подозрении в совершении правонарушения по ч.2 ст.367 УК Украины (служебная халатность). Совершение этого преступления наказывается лишением свободы на срок от двух до пяти лет с лишением права занимать определенные должности или заниматься определенной деятельностью на срок до трех лет и со штрафом от 250 до 750 необлагаемых минимумов доходов граждан или без такового .

В Каменка-Бугском районе установлен факт незаконного отчуждения двух земельных участков площадью 0,25 га и 0,3043 га для обслуживания жилого дома и ведения личного сельского хозяйства. Они были переданы на основании заведомо ложной выписки из решения сельсовета.

Бывшему голове сообщено о подозрении в совершении уголовных преступлений, предусмотренных ч. 2 ст. 364 (злоупотребление властью или служебным положением) и ч.1 ст.366 (служебный подлог) УК Украины.

Максимальное наказание, предусмотренное статьями, - лишение свободы на срок от трех до шести лет с лишением права занимать определенные должности или заниматься определенной деятельностью на срок до трех лет, со штрафом от 500 до 1000 необлагаемых минимумов доходов граждан.

По таким же статьям сообщено о подозрении и секретарше сельсовета на Пустомитивщини. Она подделала и выдала заведомо ложное решение о передаче в частную собственность земельного участка площадью 0,248 га для ведения личного сельского хозяйства. Убытки, причиненные комитет, составили 91 000 гривен.