Консольне (бічне) зрушення стулки відкатних воріт можна реалізувати самостійно. Для цього підбирають комплект фурнітури, складають детальне креслення каркаса, додаткових елементів конструкції.  Щоб зробити якісні відкатні ворота у Львові, потрібно почати з вивчення базової схеми, принципу функціонування.

1

Схема роботи воріт, опис компонентів

Для бічного зміщення відкатна стулка встановлюється на 2 нижніх опори. Вони мають ролики, які заходячи в направляючий профіль. Останній монтується на нижню частину каркаса стулки. Разом ці компоненти формує базу консольної схеми. Але для повноцінної роботи потрібні інші елементи.

З чого повинні складатися відкатні ворота, список.

  1. Консольна стулка.
  2. Заставний елемент.
  3. Опорні стовпи.
  4. Набір фурнітури.
  5. Автоматика.

Рада: самостійне створення проекту найчастіше здійснюється на базі стандартної документації. Важливо правильно адаптувати вимоги до складових елементів, враховуючи умови експлуатації.

Відкатна стулка

Це каркас гратчастого типу, який після монтажу треба обшити сэндвич-панелями, фільонкою або профнастилом. Розрахункова ширина стулки - це 1,5 розміру фактичного проїзду відкатних воріт. Висоту вибирають стандартну, до 2 м.

Заставний елемент

Використовується для формування рівного монтажного майданчика фундаменту. На неї буде встановлена фурнітура, блок автоматики. Конструкція зварюється з 3 відрізків швелера, після виготовлення грунтується.

Опорні стовпи

Це труби з квадратним перерізом, стандартний розмір - 100х100 мм. Для них роблять окремі фундаменти. Функції опорних стовпів : створення схеми фіксації стулки, місць для монтажу компонентів фурнітури.

Набір фурнітури

Створює схему бічного руху відкатної стулки. Стандартний набір складається з нижніх роликових опор, направляючого ролика і комплекту верхніх роликів, уловлювачів. Вибір залежить від ваги відкатної стулки, довжини каркаса.

Автоматика

Є доповненням для відкатних воріт у Львові, набір створює схему дистанційного керування, автоматизує консольну систему. Можна встановити на готові конструкції, доступний монтаж під час основного облаштування.

Основні переваги

Оптимізація витрат і можливість зробити усі етапи облаштування відкатних воріт у Львові самостійно - базові плюси системи. Для вибору комплектуючих можна скористатися безкоштовною інформаційною підтримкою, ознайомитися з додатковими матеріалами. По відгуках уникнути помилок установки і налаштування допомагають профільні відео.

У чому ще переваги консольних воріт:

  • надійність, вплив зовнішніх чинників на конструкцію мінімальний;
  • вибір комплектуючих від різних виробників за параметрами, ціновою категорією;
  • автоматизація на будь-якому етапі експлуатації;
  • просте обслуговування, можливість самому настроїти або замінити окремі компоненти.

Проте для створення по-справжньому надійної і довговічної системи потрібний професійний проект. Його розробка - перший і найважливіший етап самостійного виготовлення відкатних воріт.

Про автоматизацію консольної системи

Щоб зробити ворота автоматичними потрібен комплект автоматики для відкатних воріт. Вибір комплекту автоматики залежить від характеристики конструкції. Спочатку розраховують вагу стулки, можливе придбання набору з максимально допустимою масою до 2000 кг. Ширина проїзду впливає на необхідний розмір зубчастої рейки.

Первинне налаштування автоматики рекомендується замовити у професіоналів. Перед цим забезпечують підведення до воріт електроживлення, створення монтажного майданчика для установки електроприводу.

Важливо пам'ятати, що повністю самостійне виготовлення відкатних воріт допустиме при досвіді і знаннях консольної схеми відкривання. Найбільш відповідальні етапи можна довірити фахівцям.