кот, подсчет, бездомныеПротягом 26−30 червня у Львові відбувся перший у світі підрахунок безпритульних котів. Виявилося, що майже кожний шостий з них - дитинча. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Завдяки активній часті опікунів та волонтерів вдалося з’ясувати, що на території міста живе 5992 вуличних коти. Наступним кроком має стати розробка міської програми, яка матиме на меті безпечне співіснування тварин та людей, а також регулювання кількості котів на вулиці гуманним шляхом.

"Ми це зробили! Вперше у світі Львів підрахував котів-безхатьків. Це стало можливим завдяки співпраці з нашими партнерами: Animal-ID.info, компанією „Кормотех“ та міжнародним фондом Four Paws Ukraine. ЛКП "Лев" проводить щороку колосальну роботу з вакцинації, лікування та стерилізації котів, що живуть на вулиці. Підрахунок допомагає нам зрозуміти, чи достатньою є ця робота, як нам планувати її надалі, чи потрібно залучати партнерів до цього процесу. Завдяки підрахунку ми зрозуміли, що до роботи з безпритульними котами треба долучати приватні клініки, аби зупинити ріст популяції. Тож ми продовжимо йти шляхом стерилізації та максимального прилаштування тварин у родини", — сказала Оксана Кошак, директорка ЛКП "Лев".

За її словами, коти у Львові зосереджені у спальних районах, де їх підгодовують.

Співзасновник Animal-ID.info Віктор Копач розповів, що до підрахунку долучилися 74 волонтери, вони працювали у секторах по місту 5 днів. Підрахунок тривав 75 годин. У місті нарахували майже 6 тис. котів, з них стерилізованих — майже 6%. Майже 5% котів, що живуть на вулиці, є потенційно власницькими. Він наголосив, що дуже важливою є кількість кошенят, що живуть на вулиці — це аж 13% від усієї кількості підрахованих котів. Така кількість малюків свідчить, що популяція буде рости, якщо цим питанням не займатися системно.

Олеся Ліщинська, директорка Four Paws Ukraine, зауважила, що досвід Львова у підрахунку тварин є дуже цінним для світу. Four Paws застосовуватиме модель таку ж, як у Львові, для підрахунку безпритульних тварину у Румунії та Болгарії.


В течение 26-30 июня во Львове состоялся первый в мире подсчет бездомных кошек по уникальному алгоритму, разработанному совместно с опекунами кошек. Выяснилось, что почти каждый шестой из них - детеныш. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

Благодаря активной части опекунов и волонтеров удалось выяснить, что на территории города живет 5992 уличных кошки. Следующим шагом должна стать разработка городской программы, которая будет иметь целью безопасное сосуществование животных и людей, а также регулирование количества котов на улице гуманным путем.

"Мы это сделали! Впервые в мире Львов подсчитал котов-бездомных. Это стало возможным благодаря сотрудничеству с нашими партнерами: Animal-ID.info, компанией "Кормотех" и международным фондом Four Paws Ukraine. ЛКП "Лев" проводит ежегодно колоссальную работу по вакцинации, лечению и стерилизации кошек, живущих на улице. Подсчет помогает нам понять, достаточна ли эта работа, как нам планировать ее в дальнейшем, нужно ли привлекать партнеров к этому процессу. Благодаря подсчету мы поняли, что к работе с бездомными котами надо привлекать частные клиники, чтобы остановить рост популяции. Поэтому мы продолжим идти путем стерилизации и максимального приспособления животных в семьи", - сказала Оксана Кошак, директор ЛКП "Лев".

По ее словам, коты во Львове сосредоточены в спальных районах, где их подкармливают.

Соучредитель Animal-ID.info Виктор Копач рассказал, что к подсчету присоединились 74 волонтера, они работали в секторах по городу 5 дней. Подсчет продолжался 75 часов. В городе насчитали почти 6 тыс. кошек, из них стерилизованных - почти 6%. Почти 5% кошек, живущих на улице, потенциально имеют собственника. Он отметил, что очень важно количество котят, живущих на улице - это аж 13% от всего количества подсчитанных котов. Такое количество котят свидетельствует, что популяция будет расти, если этим вопросом не заниматься системно.

Олеся Лещинская, директор Four Paws Ukraine, отметила, что опыт Львова в подсчете животных является очень ценным для мира. Four Paws применять модель такую ​​же, как во Львове, для подсчета беспризорных животных в Румынии и Болгарии.