сборник, резервуар, Борислав, водаУ Бориславі введуть в експлуатацію два резервуари – так звані "військові збірникі", щоб стабілізувати водопостачання у місті. Про це повідомили у Бориславській міській раді. 

У Бориславі проводяться роботи із введення в експлуатацію двох резервуарів чистої води на вул. Палія (т. з. "військових збірників"). Це ще один крок до стабілізації питання водопостачання в місті.

26 лютого міський голова Ігор Яворський разом з депутатами оглянув хід виконання робіт.

Резервуари були встановлені близько 40 років тому та досі не виконували своєї функції. Характерною особливістю цих збірників є відповідна якість та добротність, що дозволило і зараз їх використовувати.

Зварювальні роботи завершено, змонтовано розподільчий вузол, виконується під’єднання до системи міського водопроводу. Паралельно проходить етап очистки ємностей та процес їх дезінфекції.

Після завершення випробовування системи на герметичність планується її запуск в тестовому режимі. Використання цих резервуарів дозволить зробити запас води на місто в об’ємі 1500 кубометрів, розповіли у міськраді.

Нагадаємо, з початку цього року у Бориславі вода в місті подається тільки 3 години в день. Такий графік подачі води запроваджений у зв’язку набрання чинності з 1 січня 2019 року Закону України "Про ринок електричної енергії". Закон про ринок електроенергії ставить жорсткі і фінансово неможливі до виконання умови щодо закупівлі електроенергії непобутовим споживачам, зокрема, водопостачальному підприємству м. Борислава – КП "Вододар". Зонний облік, який до цього часу дозволяв підприємству використовувати нічний тариф для подачі води, скасовано. Електроенергія тепер коштує підприємству приблизно в чотири рази дорожче.

433b6a0b1a659793049787b92efd237d.md.jpg 3b2d0f20915ba8791f838f3e445e65a8.md.jpg cf49e9455a1c80ab0dfc503fd06e52d4.md.jpg f90cf3dbcfe3cb9011d0004ba5f4a681.md.jpg


В Бориславе введут в эксплуатацию два резервуара - так называемые "военные сборник", чтобы стабилизировать водоснабжение в городе. Об этом сообщили в Бориславском городском совете. 

В Бориславе проводятся работы по введению в эксплуатацию двух резервуаров чистой воды на ул. Поджигателя (т. н. "военных сборников"). Это еще один шаг к стабилизации вопроса водоснабжения в городе.

26 февраля мэр Игорь Яворский вместе с депутатами осмотрел ход выполнения работ.

Резервуары были установлены около 40 лет назад и до сих пор не выполняли своей функции. Характерной особенностью этих сборников является соответствующее качество и добротность, что позволило и сейчас их использовать.

Сварочные работы завершены, смонтировано распределительный узел, выполняется подключение к системе городского водопровода. Параллельно проходит этап очистки емкостей и процесс их дезинфекции.

После завершения испытания системы на герметичность планируется ее запуск в тестовом режиме. Использование этих резервуаров позволит сделать запас воды на город в объеме 1500 кубометров, рассказали в горсовете.

Напомним, с начала этого года в Бориславе вода в городе подается только три часа в день. Такой график подачи воды введен в связи вступлением в силу с 1 января 2019 Закона Украины "О рынке электроэнергии". Закон о рынке электроэнергии ставит жесткие и финансово невозможные до выполнения условия по закупке электроэнергии бытовых потребителей, в частности, водоснабжающих предприятий г. Борислава - КП "Вододар". Зонный учет, который до сих пор позволял предприятию использовать ночной тариф для подачи воды, отменен. Электроэнергия теперь обходится предприятию примерно в четыре раза дороже.