Ситуація на шахті "Степова" ускладнюється. Про це 4 березня на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець.

За його словами, затоплено два перегини, просіло 20 секцій кріплень у 119-й лаві, де стався вибух. 134-й вантажний штрех заблокований. Все це спричинює підвищення рівня газу метану в лаві та знищує важливі сліди аварії. Проте комісія Держпраці почне працювати лише в понеділок - на 4-й день після аварії о 10:00 годині.

За попередньою версією, яку озвучив прем’єр-міністр Володимир Гройсман 2 березня, одна з причин аварії - могли не спрацювати датчики сповіщення про критичне скупчення газу метану.

“Гірничо-рятувальна служба робить все для запобігання нової аварії”, - зазначає голова Незалежної профспілки гірників.


Ситуация на шахте "Степная" осложняется. Об этом 4 марта на своей странице в Facebook сообщил председатель Независимого профсоюза горняков Михаил Волынец.

По его словам, затоплены два перегона, просело 20 секций креплений в 119-й лаве, где произошел взрыв. 134-й грузовой штрех заблокирован. Все это приводит к повышению уровня метана в лаве и уничтожает важные следы аварии. Однако комиссия Гоструда начнет работать только в понедельник - на 4-й день после аварии в 10:00.

По предварительной версии, которую озвучил премьер-министр Владимир Гройсман 2 марта, одна из причин аварии - могли не сработать датчики оповещения о критическом скопления газа метана.

"Горно-спасательная служба делает все для предотвращения новой аварии", - отмечает председатель Независимого профсоюза горняков.