У "Львівській Політехніці" сьогодні нагородили студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти, які брали участь у конкурсі на здобуття премії.

Премії вручали у галузі природничих і технічних наук.

«Ви – найбільш достойні студенти Львівщині. Кожен з вас уже почав займатися науковою роботою. Тільки навчаючись і займаючись дослідження, ви зможете досягти того, що плануєте. На вас чекає довгий важкий шлях. Пандемія перервала вашу комунікацію з викладачами, але й надала можливість опанувати інші навики: самостійність та креативність. Йдіть до мети спокійно і цілеспрямовано», - наголосив під час нагородження ректор "Львівської Політехніки" Юрій Бобало.

Грошові винагороди та візнаки отримали півтори сотні студентів із різних закладів Львова.

«Ми завжди готові допомогти молодим людям, які прагнуть знань і працюють над собою. Ви достойні цієї премії. Багато з того, що ви зробили вам вдасться реалізувати. Дивлячись на вас, я впевнений, що у нашої держави є майбутнє. Хочу, щоб ваші таланти реалізувались в Україні. Разом ми зможемо збудувати сильну Львівщину та сильну України. Ставте перед собою амбітні цілі, попри те, що вони здаються нереальними. Йдіть до своєї мети і ви її досягнете», - звернувся до молодих переможців голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Премія присуджували за проєкти, дослідження, стартапи та статті, які мають значення для Львівщини, сприяють подальшому розвитку науки і суспільному прогресу.

«Моя наукова робота – це дослідження на щурах, які частково можна переносити на людину. Я досліджував леміше-носовий орган у людини і щура, який відповідає за сприйняття феромонів. Мені було цікаво порівняти його у щура та людини, і виявили, що він є у людини. Адже раніше стверджували, що такий орган є лише у тварин.  Тепер думаю над подальшими дослідженнями, як цей орган впливає на наш настрій, сексуальний потяг, закоханість тощо. Тим паче це цікаво у період пандемії, де слизова оболонка носа відіграє важливу роль. Тішусь, що мою роботу виокремили. Грошову нагороду планую скерувати на подальші дослідження, адже тема надзвичайно актуальна», - розповів студент Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, лауреат премії Данило Лесик.

Висунення кандидатів для здобуття премії здійснювалось вченими радами або педагогічними радами закладів освіти, студентськими організаціями навчального закладу, громадськими освітніми організаціями або шляхом самовисування.