снег, уборка, штраф

Як повідомили на "Гарячій лінії міста", станом на 07.00 в місті працювало 45 одиниць снігоочисної техніки, загалом до чергування було залучено 66 одиниць техніки. У мерії закликають ОСББ також прибирати сніг й готують проєкт рішення щодо штрафування за неякісне прибирання. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.

Для посипання хідників та доріг використано 64 м куб піскосуміші та 13,5 тонн солі.

Станом на 7 год ранку в місті працювало 17 піскорозкидувачів, 6 навантажувачів, 20 тракторів та 2 одиниці іншої техніки. Як повідомила Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, техніка в місті працює і зараз, особливих скарг мешканців на "Гарячу лінію міста" щодо слизьких хідників чи доріг нема.

Зараз до прибирання також залучена техніка:

  • у Франківському районі — 5 піскорозкидувачів та 1 трактор,
  • у Галицькому — 4 піскорозкидувачі та 2 підмітальні машини,
  • у Шевченківському — 6 піскорозкидувачів та 3 підмітальні трактори,
  • у Личаківському — 2 піскорозкидувачі та 2 підмітальні трактори,
  • у Залізничному — 2 піскорозкидувачі та 4 трактори,
  • у Сихівському — 1 піскорозкидувач та 3 трактори.

Львівська міська рада звертається до голів ОСББ та керівників управляючих компаній з вимогою якісного прибирання прибудинкових територій та хідників. Відповідно до ст. 152 Адміністративного кодексу, за неякісне прибирання передбачено штрафні санкції.

"Юридичний департамент ЛМР готує проект рішення виконавчого комітету, який регламентуватиме прибирання прибудинкової території і визначатиме суми штрафів за неякісне прибирання", — розповіла Ірина Маруняк.

Загалом у Львові до прибирання міста взимку готово 140 одиниць снігоочисної та іншої комунальної техніки.


Как сообщили на "Горячей линии города", по состоянию на 07:00 в городе работало 45 единиц снегоочистительной техники, всего к дежурству было привлечено 66 единиц техники. В мэрии призывают ОСМД также убирать снег и готовят проект решения о штрафах за некачественную уборку. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

Для посыпки тротуаров и дорог использовано 64 м куб пескосмеси и 13,5 тонн соли.

По состоянию на 7 утра в городе работало 17 пескоразбрасывателей, 6 погрузчиков, 20 тракторов и 2 единицы другой техники. Как сообщила Ирина Маруняк, заместитель городского головы Львова по вопросам жилищно-коммунального хозяйства, техника в городе работает и сейчас, особых жалоб жителей на "Горячую линию города" по поводу скользких тротуаров или дорог нет.

Сейчас к уборке также привлечена техника:

  • во Франковском районе - 5 пескоразбрасывателей и 1 трактор,
  • в Галицком - 4 пескоразбрасывателя и 2 подметальные машины,
  • в Шевченковском - 6 пескоразбрасывателей и 3 подметальные тракторы,
  • в Лычаковском - 2 пескоразбрасывателя и 2 подметальные тракторы,
  • в Железнодорожном - 2 пескоразбрасывателя и 4 трактора,
  • в Сыховском - 1 мусоровоз и 3 трактора.

Львовский городской совет обращается к главам ОСМД и руководителей управляющих компаний с требованием качественной уборки придомовых территорий и тротуаров. В соответствии со ст. 152 Административного кодекса, за некачественную уборку предусмотрены штрафные санкции.

"Юридический департамент ЛГС готовит проект решения исполнительного комитета, который будет регламентировать уборку придомовой территории и определять суммы штрафов за некачественную уборку", - рассказала Ирина Маруняк.

Всего в Львове к уборке города зимой готово 140 единиц снегоочистительной и другой коммунальной техники.