Коронавірус продовжує набирати обертів. Як розповів під час брифінгу керівник департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис заповненість ліжкової мережі на сьогодні становить 67,3 %. По фактичних показниках - із 3025 ліжок вже зайнято 2036.

«Упродовж минулого тижня, на превеликий жаль, ми констатували низку сумних антирекордів. Зокрема за кількістю хворих, які були госпіталізовані за добу. Якщо до прикладу взяти минулу п’ятницю, за добу госпіталізували 251 особу. Також за добу у понад 500 осіб було підтверджено ковід. Окрім цього, понад 170 людей знаходилось в реанімаційних відділеннях», - розповів Орест Чемерис.

Лише за попередній тиждень в стаціонари області госпіталізовано понад 1100 пацієнтів.

«Якщо говорити про аналогічний період минулого тижня то на стаціонарному лікуванні знаходились 1663 хворих. Станом на сьогодні на ранок це - 2036 пацієнтів. Завантаженість ліжкової мережі становить 67,3 %», - додав Орест Чемерис.

Найбільш завантаженими залишаються Лікарня швидкої медичної допомоги – 266 хворих, Львівська обласна інфекційна лікарня – 179, Центр легеневого здоров’я – 180. Також 208  хворих лікуються у  Львівському обласному госпіталі ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи, що у Винниках, понад 210 у 8-й міській клінічній лікарні.

127 осіб перебувають в реанімаційних відділеннях медичних закладів області, 49 на апаратах ШВЛ.

В розрізі районів області вже традиційно найбільш завантаженими є Стрийська міська лікарня – 129 осіб, Стебницька лікарня -105 хворих.

За минулу добу проведену понад 1200 досліджень методом ПЛР, приблизно тисяча досліджень методом ІФА.

«На жаль, вкотре констатуємо, що епідситуація на Львівщині є досить напруженою. Тому вкотре наголошуємо, що важливе розуміння небезпеки захворювання кожною людиною. Зараз вкрай важливо дотримуватись всіх протиепідемічних закладів. І гігієна рук, дистанція, маска – це ті обов’язкові компоненти, які має виконувати кожен. Швидкість розвитку динаміки захворювання залежить від кожного з нас», - наголосив Орест Чемерис.