В області активно реалізуються державні програми підтримки агропромислового розвитку. З державного бюджету аграрії Львівщини отримали 24,1 млн грн компенсації за фактично сплачені протягом січня-вересня відсотки за залученими кредитами.

Як повідомила т.в.о директора департаменту агропромислового розвитку Людмила Гончаренко, відшкодування відсотків за залученими кредитами здійснюється також за рахунок коштів обласного бюджету. Відтак, використали 2, 3 млн грн.

«Кошти з держбюджету отримали 90 сільгосппідприємств Львівщини, у тому числі 20 підприємств, які провадять діяльність у галузі тваринництва.  Спрямовані з державного та обласного бюджетів кошти дозволили здешевити кредитні ресурси, які були залучені аграріями у фінансових установах для покриття поточних витрат та витрат капітального (інвестиційного) характеру матеріальноно-технічної бази на суму біля 300 млн грн», - зазначила т.в.о. директора департаменту агропромислового розвитку Людмила Гончаренко.

За її словами, компенсація надається аграріям, які займаються усіма видами сільськогосподарської діяльності та переробкою сільськогосподарської продукції.

“Розмір відшкодування складає 1,5 облікової ставки Національного банку, що діє на дату нарахування відсотків, але не вище розмірів, передбачених кредитними договорами, зменшених на 5 відсоткових пунктів”, - додала Людмила Гончаренко.

Сума компенсації, що надається позичальникам та пов’язаним із ними особам протягом бюджетного року не може перевищувати:

для позичальників, які провадять діяльність у галузях тваринництва, - 15 млн грн;

для позичальників, які провадять діяльність за іншими видами сільськогосподарської діяльності (крім тваринництва) та переробки сільськогосподарської продукції, - 5 млн грн.