парковка, петицияУ Єдиній системі місцевих петицій зареєстрована петиція про створення цілодобової безкоштовної парковки автомобілів біля будинків їх власників

Автор петиції Сергій Івах зазначає, що відповідно до ухвали міської ради від 27.01.2011 №120 та нещодавно затвердженої Концепції розвитку громадського транспорту та паркування приватного транспорту, в м Львів передбачені тільки платні вуличні і внеулічні парковки (єдиний виняток зроблено для транспортних засобів осіб з інвалідністю і членів їх сімей, а також для спеціального автотранспорту зі службовими державними номерними знаками під час виконання прямих службових обов'язків). Пільгова плата за паркування встановлена ​​лише для жителів 1-ї зони паркування в робочі дні з 8.00 до 19.00 (і звільнення їх від оплати у вихідні та святкові дні), уточнює він.

"Таким чином, вважаю, що влада повинна забезпечити можливість і створити умови всім жителям міста - власникам транспортних засобів для паркування своїх автомобілів поруч з їх житлом. Тому закликаю суспільство Львова висловити свою позицію з цього питання і шляхом підписання даної петиції спонукати Львівська міська рада розглянути питання про встановлення права цілодобового безкоштовного паркування для власників транспортних засобів, які є власниками житла в Львові і використовують прилеглі до свого житла місця для парковки своїх транспортних засобів", - йдеться в петиції.

Станом на 3 вересня петіцію підпісалі 328 чоловік з 500 необхідних.


В Единой системе местных петиций зарегистрирована петиция о создании круглосуточной бесплатной парковки автомобилей у домов их владельцев. 

Автор петиции Сергей Ивах отмечает, что согласно постановлению городского совета от 27.01.2011 №120 и недавно утвержденной Концепцией развития общественного транспорта и парковки частного транспорта, в г. Львов предусмотрены только платные уличные и внеуличные парковки (единственное исключение сделано для транспортных средств лиц с инвалидностью и членов их семей, а также для специального автотранспорта со служебными государственными номерными знаками во время выполнения прямых служебных обязанностей). Льготная плата за парковку установлена ​​лишь для жителей 1-й зоны парковки в рабочие дни с 8.00 до 19.00 (и освобождение их от оплаты в выходные и праздничные дни), уточняет он.

"Таким образом, считаю, что власть должна обеспечить возможность и создать условия всем жителям города - владельцам транспортных средств для парковки своих автомобилей рядом с их жильем. Поэтому призываю общество Львова выразить свою позицию по этому вопросу и путем подписания данного петиции побудить Львовский городской совет рассмотреть вопрос об установлении права круглосуточного бесплатной парковки для владельцев транспортных средств, которые являются собственниками жилья в Львове и используют прилегающие к своему жилищу места для парковки своих транспортных средств", - говорится в петиции.

По состоянию на 3 сентября петицію підписали 328 человек из 500 необходимых.