балкон, реставрация, программаВ будинку-пам'ятці архітектури місцевого значення на вул. Князя Романа, 12/14 розпочалися роботи з реставрації 6 балконів. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

"Будинок на вул. Князя Романа, 12/14 є цінною пам’яткою архітектури місцевого значення, він розміщений у межах зони історичного ареалу Львова. Будинок збудований у 1901 році за проектом відомого архітектора Августа Богохвальського, і будували його як готель. Зараз будівля є частково житловою, а також тут знаходиться радіо "Незалежність". Будинок має гарний декор із ліпнини, та однією з його окрас є балкони. Однак, елементи балконів були знищені, то їх накрили захисними сітками, щоб не обсипалися. Відтак, була потреба у проведенні реставрації. Роботи триватимуть два роки. Цьогоріч у бюджеті міста передбачено 500 тис грн на реставрацію цих балконів", — повідомила в.о. начальника управління охорони історичного середовища Мар’яна Мороз.

Реставрацію балконів у будинку на вул. Князя Романа виконає підрядна організація ТзОВ "Дельтабуд" на замовлення управління охорони історичного середовища. Вартість робіт — майже 900 тис. грн.

Окрім того, тривають роботи з реставрації балконів на вул. Дорошенка, вул. Театральна, пл. Григоренка та ін.

Нагадаємо, у 2018 році на замовлення управління охорони історичного середовища було проведено реставрацію і капітальний ремонт 23 балконів у 5 житлових будинках міста. Також було розпочато реставрацію та капітальний ремонт 28 балконів головних фасадів у 6 житлових будинках. Ці роботи будуть завершені у 2019 р. Окрім того, у 2018 році на замовлення управління розроблено проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт та реставрацію 47 балконів на 9 будинках міста.

Зокрема, у 2018 році було відреставровано балкони в будинках на вул. І. Рутковича, 6, вул. Зеленій, 6 (вул. Шота Руставелі, 2), вул. І. Франка, 90, вул. Б. Лепкого, 10, 12, 20, вул. О. Фредра, 4, 4а, вул. С. Бандери, 35. Також відреставровано балкони у будинках-пам'ятках архітектури на вул. Генерала Чупринки, 52 та вул. Коперника, 44.


В доме-памятнике архитектуры местного значения на ул. Князя Романа, 12/14 начались работы по реставрации 6 балконов

"Дом на ул. Князя Романа, 12/14 является ценным памятником архитектуры местного значения, он расположен в пределах зоны исторического ареала Львова. Дом построен в 1901 году по проекту известного архитектора Августа Богохвальського, и строили его как гостиница. Сейчас здание является частично жилой, а также здесь находится радио "Независимость". Дом имеет красивый декор из лепнины, и одной из его украшений есть балконы. Однако элементы балконов были уничтожены, поэтому их накрыли защитными сетками, чтобы не осыпались. Поэтому, была потребность в проведении реставрации. Работы продлятся два года. В этом году в бюджете города предусмотрено 500 тыс грн на реставрацию этих балконов", - сообщила и.о. начальника управления охраны исторической среды Марьяна Мороз.

Реставрацию балконов в доме на ул. Князя Романа выполнит подрядная организация ООО "Дельтабуд" по заказу управления охраны исторической среды. Стоимость работ - почти 900 тыс. Грн.

Кроме того, продолжаются работы по реставрации балконов на ул. Дорошенко, ул. Театральная, ул. Григоренко и др.

Напомним, в 2018 году по заказу управления охраны исторической среды была проведена реставрация и капитальный ремонт 23 балконов в 5 жилых домах города. Также было начата реставрация и капитальный ремонт 28 балконов главных фасадов в 6 жилых домах. Эти работы будут завершены в 2019 году. Кроме того, в 2018 году по заказу управления разработана проектно-сметная документация на капитальный ремонт и реставрацию 47 балконов на 9 домах города.

В частности, в 2018 году были отреставрированы балконы в домах на ул. И. Рутковича, 6, ул. Зеленой, 6 (ул. Шота Руставели, 2), ул. И. Франко, 90, ул. Лепкого, 10, 12, 20, ул. А. Фредра, 4, 4а, ул. С. Бандеры, 35. Также отреставрированы балконы в домах-памятниках архитектуры на ул. Генерала Чупрынки, 52 и ул. Коперника, 44.