взятка, чиновник, ГосаудитслужбыЯк встановили правоохоронці, за сприяння у невідображенні виявлених під час проведення аудиту фінансових порушень зловмисник отримав хабара в сумі 30 000 гривень. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області спільно зі слідчими Головного управління Нацполіції Львівщини та за процесуального керівництва обласної прокуратури викрили керівника одного із структурних підрозділів Західного офісу Держаудитслужби за отримання хабара.

Встановлено, що посадовець, зловживаючи службовим становищем, організував схему вимагання та одержання від працівників бюджетних установ Західного регіону держави неправомірних вигод за сприяння у невідображенні виявлених фінансових порушень під час проведення планових контрольних заходів (аудиту).

Зловмисника викрили у січні під час отримання чергової неправомірної вигоди у сумі тридцять тисяч гривень від головного бухгалтера однієї з культурних установ Львова.

Посадовцю повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Вчинення цього злочину карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Також повідомлено про підозру головному бухгалтеру однієї з культурних установ за скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Їй загрожує позбавлення  волі на строк від чотирьох до восьми років  з  конфіскацією  майна. 

Обвинувальні акти щодо зазначених осіб скеровані на розгляд суду.

5e5ff0200af5de47dfb8a874c3778ec8.jpg


Как установили правоохранители, за содействие в неотражении выявленных при проведении аудита финансовых нарушений злоумышленник получил взятку в сумме 30 000 гривен. Об этом сообщает отдел коммуникации полиции Львовской области.

Работники Управления защиты экономики во Львовской области совместно со следователями Главного управления Нацполиции Львовщины и под процессуальным руководством областной прокуратуры разоблачили руководителя одного из структурных подразделений Западного офиса Госаудитслужбы за получение взятки.

Установлено, что чиновник, злоупотребляя служебным положением, организовал схему вымогательства и получения от работников бюджетных учреждений Западного региона государства неправомерных выгод за содействие в неотражении выявленных нарушений при проведении плановых контрольных мероприятий (аудита).

Злоумышленника разоблачили в январе во время получения очередной неправомерной выгоды в сумме 30 тысяч гривен от главного бухгалтера одной из культурных учреждений Львова.

Должностному сообщено о подозрении в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч.3 ст.368 (принятие предложения, обещания или получения неправомерной выгоды должностным лицом). Совершение этого преступления наказывается лишением свободы на срок от пяти до десяти лет с лишением права занимать определенные должности или заниматься определенной деятельностью на срок до трех лет с конфискацией имущества.

Также сообщается о подозрении главному бухгалтеру одного из культурных учреждений за совершение уголовного преступления, предусмотренного ч.3 ст.369 (предложение, обещание или предоставление неправомерной выгоды должностному лицу). Ей грозит лишение свободы на срок от четырех до восьми лет с конфискацией имущества.

Обвинительные акты в отношении указанных лиц направлены на рассмотрение суда.