прививка, столбнякМедики закликають дорослих робити щеплення у зв'язку з відсутністю правцевого анатоксину та протиправцевої сироватки для надання екстреної профілактики правці. Про це повідомляє прес-служба Департаменту охорони здоров'я Львівської облдержадміністрації.

Як зазначають в департаменті, наразі у закладах охорони здоров’я області наявні в достатній кількості дифтерійно-правцевий анатоксин (АДП) (Болгарія), для ревакцинації дітей 6 річного віку та дифтерійно-правцевий анатоксин зі зменшеним вмістом антигенів (АДП-м), виробник Індія, для ревакцинації дітей старше 7 років і дорослих.

Планова вакцинація АДП-м дітей проводиться у 16 років, а дорослих ревакцинують кожні 10 років після останнього щеплення АДП-м.

"Враховуючи відсутність правцевого анатоксину та протиправцевої сироватки для надання екстреної профілактики правця, зараз особливо актуально звернутись в медичний заклад за місцем обслуговування для проведення планової вакцинації проти дифтерії та правця, особливо дорослим, яким минуло більше 10 років після останнього щеплення проти зазначених інфекцій", - наголошують у департаменті.


Медики призывают взрослых делать прививки в связи с отсутствием столбнячного анатоксина и противостолбнячной сыворотки для оказания экстренной профилактики столбняка. Об этом сообщает пресс-служба Департамента здравоохранения Львовской облгосадминистрации.

Как отмечают в департаменте, сейчас в учреждениях здравоохранения области имеются в достаточном количестве дифтерийно-столбнячный анатоксин (АДС) (Болгария), для ревакцинации детей 6 летнего возраста и дифтерийно-столбнячный анатоксин с уменьшенным содержанием антигенов (АДС-м), производитель Индия, для ревакцинации детей старше 7 лет и взрослых.

Плановая вакцинация АДС-м детей проводится в 16 лет, а взрослых ревакцинують каждые 10 лет после последней прививки АДС-м.

"Учитывая отсутствие столбнячного анатоксина и противостолбнячной сыворотки для оказания экстренной профилактики столбняка, сейчас особенно актуально обратиться в медицинское учреждение по месту обслуживания для проведения плановой вакцинации против дифтерии и столбняка, особенно взрослым, у которых прошло более 10 лет после последней прививки против указанных инфекций", - отмечают в департаменте.