фестиваль комиксом, украинец, львовянин, Андрей Данкович, San Diego Comic-Con International Художник зі Львова Андрій Данкович стане першим українцем, який візьме учать у San Diego Comic-Con International – найбільшому у світі фестивалі коміксів. Про це повідомляють "Львівські новини", посилаючись на Bit.ua.  

Форум традиційно відбудеться наприкінці липня у Сан-Дієго (Каліфорнія, США).

San Diego Comic-Con International відбувається з 1970 року і зараз збирає понад 160 тисяч фанатів коміксів, літератури жахів, фентезі, колекційних карткових ігор, відеоігор і науково-фантастичних фільмів. Грандіозний форум у Сан-Дієго щороку відвідують провідні художники, зірки кіно і поп-культури, авторитетні видавці.

Свої комікси Андрій Данкович неодноразово представляв на українських фестивалях (Kyiv Comic Con, "Книжковий Арсенал", Форум видавців, Fan Expo Odesa), а на головний "Комік-Кон" світу, зізнається, потрапив майже випадково.

"Ми написали листа організаторам із запитанням, чи можливо взяти участь у Comic-Con в принципі. Нам відписали, що велика черга, потрібно чекати кілька років. Мовляв, минулого року у нас брали участь росіяни, вони чекали три роки, але, про всяк випадок, надішліть свої роботи і заповніть заявку. Ми так і зробили, ні на що не сподіваючись. А через кілька місяців нам надійшло повідомлення: ви запрошені, бронюйте стіл і приїжджайте", — розповів Андрій Данкович.

Художник працює у незвичній для своєї сфери техніці – малює комікси олівцем. При цьому сам придумує їх сюжет, діалоги, концепцію. Тематика робіт Андрія Данковича – це подорожі в космос, інопланетні цивілізації, палеоконтакт. Торік художник видав збірку коміксів "Саркофаг", до якої увійшли три графічні новели: "Сон", "Світ 912" і "Саркофаг". Кошти на видавництво книги були зібрані на краудфандинговій платформі "Велика Ідея". У Сан-Дієго Андрій Данкович представить не лише свої роботи, а й комікси українських колег. Зокрема, перший випуск коміксу "Серед овець" Олександра Корешкова.


Художник из Львова Андрей Данкович станет первым украинцем, который примет участие в San Diego Comic-Con International - крупнейшем в мире фестивале комиксов. Об этом пишут "Львовские новости", ссылаясь на Bit.ua. 

Форум традиционно состоится в конце июля в Сан-Диего (Калифорния, США).

San Diego Comic-Con International происходит с 1970 года и сейчас собирает более 160 000 фанатов комиксов, литературы ужасов, фэнтези, коллекционных карточных игр, видеоигр и научно-фантастических фильмов. Грандиозный форум в Сан-Диего ежегодно посещают ведущие художники, звезды кино и поп-культуры, авторитетные издатели.

Свои комиксы Андрей Данкович неоднократно представлял на украинском фестивалях (Kyiv Comic Con, "Книжный Арсенал", Форум издателей, Fan Expo Odesa), а на главный "Комик-Кон" мира, признается, попал почти случайно.

"Мы написали письмо организаторам с вопросом, возможно ли принять участие в Comic-Con в принципе. Нам отписали, что большая очередь, нужно ждать несколько лет. Мол, в прошлом году у нас участвовали россияне, они ждали три года, но, на всякий случай, пришлите свои работы и заполните заявку. Мы так и сделали, ни на что не надеясь. А через несколько месяцев нам поступило сообщение: вы приглашены, бронируйте стол и приезжайте", - рассказал Андрей Данкович.

Художник работает в необычной для своей сферы технике - рисует комиксы карандашом. При этом сам придумывает их сюжет, диалоги, концепцию. Тематика работ Андрея Данковича - это путешествия в космос, инопланетные цивилизации, палеоконтакт. В прошлом году художник издал сборник комиксов "Саркофаг", в которую вошли три графические новеллы: "Сон", "Мир 912" и "Саркофаг". Средства на издание книги были собраны на краудфандинговий платформе "Большая Идея». В Сан-Диего Андрей Данкович представит не только свои работы, но и комиксы украинских коллег. В частности, первый выпуск комикса "Среди овец" Александра Корешкова.