Обсяг промислової продукції відносно січня-квітня 2019 року зріс на 5,4%. Про це повідомили у Головному управлінні статистики у Львівській області.

Збільшення обсягу виробництва відбулося на підприємствах з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів на 28,5%, хімічних речовин і хімічної продукції – на 22,9%, металургійного виробництва, виробництва готових металевих виробів – на 7,8%, добувної промисловості та розроблення кар’єрів – на 6,0%, з виробництва основних фармацевтичних продуктів і препаратів – на 5,3%, з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря – на 0,4%.

Водночас зменшення обсягів виробництва допустили підприємства машинобудування на 20,3%, текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів – на 16,1%, з виробництва меблів, іншої продукції, ремонту і монтажу машин і устатковання – на 13,5%, з виробництва гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції – на 9,8%, з виготовлення виробів з деревини, виробництва паперу та поліграфічної діяльності – на 1,9%.

У січні-березні 2020 року підприємства реалізували промислової продукції на 25,3 млрд.грн. Найвищою була частка підприємств з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів – 30,2% від загального обсягу реалізованої продукції. Підприємствам з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря належало 23,5%, машинобудування – 8,8%, з виготовлення виробів з деревини, виробництва паперу та поліграфічної діяльності – 7,8%, добувної промисловості та розроблення кар’єрів – 6,6%.