участник АТО, орден, Юрий БрянчикУказом Президента України №104/2017 мешканець Турківщини Юрій Брянчик нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня за те, що врятував життя офіцерові-розвіднику. Про це повідомляє "Турка - перлина Карпат". 

Гранатометник окремої механізованої бригади солдат Юрій Брянчик повертався з наряду на спостережному посту до бліндажа, коли ворожий ПТКР влучив у машину розвідників. Хлопець кинувся до автівки з бійцями. Машина палала. Ліворуч на передньому сидінні солдат побачив бійця. Він був мертвий. До нього ніяк не підступитися. На місці водія сидів іще один, як згодом виявилося, лейтенант. Він також не подавав ознак життя. Але Юрій усе ж таки вирішив перевірити пульс. Тільки-но хлопець доторкнувся до скривавленого тіла, як боєць розплющив очі.

Машину добряче понівечило, дверцята не піддавалися, тож їх довелося вирвати. Звідки тоді в Юрія взялася сила - він і сам не розуміє. Брянчик поклав собі на плечі офіцера, але той був значно більший за нього та ще й непритомний. Так пересуватися вкрай важко. Схопив дверцята від машини, поклав на них пораненого й поволік. Щойно дотягнув його до лісосмуги, як позаду загриміли вибухи: у машині здетонував боєкомплект. Юрій накрив собою пораненого, проте якимось дивом їх не зачепило. Коли вибухи припинилися, оглянув лейтенанта й почав терміново надавати першу медичну допомогу до прибуття швидкої.

З листопада 2014 року, відтоді, як він призвався, це далеко не перший його бойовий епізод. Але то було перше життя, яке він урятував. За цей учинок солдата Юрія Брянчика нагороджено орденом "За мужність" ІІІ ступеня. Крім того, він отримав відзнаку комбрига "Залізний воїн".

Довідка SQ. Юрій Іванович Брянчик – уродженець с. Сигловате Турківського району, з багатодітної сім'ї. В січні 2015 року, Юрій, якому ще не виповнилося 20 років, звернувся в Турківський РВК та згодом підписав контракт на військову службу в 24-тій окремій механізовані бригаді.


Указом Президента Украины №104 / 2017 житель Турковщины Юрий Брянчик награжден орденом "За мужество" III степени за то, что спас жизнь офицеру-разведчику. Об этом сообщает "Турка - жемчужина Карпат".

Гранатометчик отдельной механизированной бригады солдат Юрий Брянчик возвращался из наряда на наблюдательном посту в блиндаж, когда вражеский ПТУР попал в машину разведчиков. Парень бросился к машине с бойцами. Машина горела. Слева на переднем сиденье солдат увидел бойца. Он был мертв. К нему никак не подступиться. На месте водителя сидел еще один, как оказалось, лейтенант. Он также не подавал признаков жизни. Но Юрий все же решил проверить пульс. Только парень коснулся окровавленного тела, как боец открыл глаза.

Машину сильно изуродовало, дверцы не поддавались, поэтому их пришлось вырвать. Откуда тогда у Юрия взялась сила - он и сам не понимает. Брянчик положил себе на плечи офицера, но тот был значительно больше его и еще и без сознания. Так передвигаться крайне трудно. Схватил дверцу от машины, положил на них раненого и поволок. Только дотянул его до лесополосы, как позади загремели взрывы: в машине сдетонировал боекомплект. Юрий накрыл собой раненого, однако каким-то чудом их не задело. Когда взрывы прекратились, осмотрел лейтенанта и стал срочно оказывать первую медицинскую помощь до прибытия скорой.

С ноября 2014 года, с тех пор, как он был призван, это не первый его боевой эпизод. Но это было первая жизнь, которую он спас. За это поступок солдат Юрий Брянчик награжден орденом "За мужество" III степени. Кроме того, он получил награду комбрига "Железный воин".

Справка SQ. Юрий Иванович Брянчик - уроженец с. Сигловатое Турковского района, из многодетной семьи. В январе 2015 года, Юрий, которому еще не исполнилось 20 лет, обратился в Турковский РВК и впоследствии подписал контракт на военную службу в 24-той отдельной механизированной бригаде.