Уряд утворить державну комісію для перевірки ситуації із безпекою на усіх шахтах країни. Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман після оперативної наради на шахті "Степова" ВАТ "ЛьвівВугілля" у с. Глухів Сокальського району Львівської області 2 березня.

Кабінет Міністрів України в п'ятницю утворить державну комісію для перевірки усіх вугледобувних підприємств країни щодо забезпечення засобами і дотримання норм безпеки виробництва.

"Це той випадок, коли потрібно не тільки розібратися, що тут відбулося, а й зрозуміти по інших шахтах у країні, що там відбувається з безпекою шахтарів як індивідуальною, так і колективною", - заявив прем'єр-міністр.

Крім того, 200 млн гривень буде виділено на індивідуальні засоби захисту для гірників, повідомив глава уряду. За його словами, у 2017 році виділено 1,8 млрд грн на модернізацію і фінансування шахт.

"Міністру енергетики та вугільної промисловості України Ігорю Насалику ще до трагедії було дано доручення протягом двох тижнів презентувати план щодо модернізації шахт в країні", - повідомив очільник Кабміну.


Правительство создаст государственную комиссию для проверки ситуации с безопасностью на всех шахтах страны. Об этом сообщил премьер-министр Украины Владимир Гройсман после оперативного совещания на шахте "Степная" ОАО "Львовуголь" в с. Глухов Сокальского района Львовской области 2 марта.

Кабинет Министров Украины в пятницу создаст государственную комиссию для проверки всех угледобывающих предприятий страны по обеспечению средствами и соблюдению норм безопасности производства.

"Это тот случай, когда нужно не только разобраться, что здесь произошло, но и понять по другим шахтах в стране, что там происходит с безопасностью шахтеров как индивидуальной, так и коллективной", - заявил премьер-министр.

Кроме того, 200 млн гривен будет выделено на индивидуальные средства защиты горняков, сообщил глава правительства. По его словам, в 2017 году выделено 1,8 млрд грн. на модернизацию и финансирование шахт.

"Министру энергетики и угольной промышленности Украины Игорю Насалику еще до трагедии было дано поручение в течение двух недель представить план по модернизации шахт в стране", - сообщил глава Кабмина.