наркоканал, гашиш, торговля, ТрускавецОперативно-розшукові підрозділи Держприкордонслужби спільно з правоохоронними органами Республіки Молдова упродовж декількох місяців здійснювали розробку транзитного каналу контрабанди гашишу з Іспанії до Росії. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України, інформує "Трускавецький вісник". 

Днями співробітники МВС Республіки Молдова у пункті пропуску "Галац-Джуржулешти" на в’їзд з Румунії зупинили автомобіль під керуванням громадянина Молдови, в якому виявили 30 кілограмів гашишу з Іспанії.

За інформацією молдовських правоохоронців українські встановили, що організатор контрабанди даної партії наркотиків, громадянин Молдови, за чотири дні до оголошення його у міжнародний розшук Інтерполом прибув до України. В рамках міжнародної правової допомоги Департамент оперативної діяльності Держприкордонслужби прийняв рішення про затримання організатора. Наприкінці минулого тижня співробітники Держприкордонслужби спільно з працівниками Національної поліції у Львівській області затримали зловмисника у м. Трускавець.

Зважаючи на черговий позитивний досвід проведення скоординованих дій з молдовськими колегами, українські прикордонники розраховують на подальшу ефективну співпрацю в протидії транскордонній злочинності на українсько-молдовському кордоні.


Оперативно-розыскные подразделения Госпогранслужбы совместно с правоохранительными органами Республики Молдова в течение нескольких месяцев осуществляли разработку транзитного канала контрабанды гашиша из Испании в Россию. Об этом сообщает пресс-служба Государственной пограничной службы Украины, информирует "Трускавецкий вестник". 

На днях сотрудники МВД Республики Молдова в пункте пропуска "Галац-Джуржулешты" на въезд из Румынии остановили автомобиль под управлением гражданина Молдовы, в котором обнаружили 30 килограммов гашиша из Испании.

По информации молдавских правоохранителей Украинский установили, что организатор контрабанды данной партии наркотиков, гражданин Молдовы, за четыре дня до объявления его в международный розыск Интерполом прибыл в Украину. В рамках международной правовой помощи Департамент оперативной деятельности Госпогранслужбы принял решение о задержании организатора. В конце прошлой недели сотрудники Госпогранслужбы совместно с работниками Национальной полиции во Львовской области задержали злоумышленника в г. Трускавец.

Ввиду очередного положительного опыта проведения скоординированных действий с молдавскими коллегами, украинские пограничники рассчитывают на дальнейшее эффективное сотрудничество в противодействии трансграничной преступности на украинском-молдавской границе.