Цими вихідними, 31 жовтня - 1 листопада, у Стрию, громадська організація «Молодіжний Націоналістичний Конгрес-Львів» провела освітній семінар «Курс Вільних Людей». У навчанні взяли участь понад два десятки молодих людей віком від 16-и років.

Семінар відбувався на двох локаціях. Молодь освоювала як теоретичні знання, так і здобувала практичні навики з питань державотворення, функціонування органів місцевого самоврядування, розвитку громадянського суспільства, медіаграмотності.

««Курс Вільних Людей» наша організація проводить з 2016 року. Він відбувається в кількох містах України упродовж осені. Вже були семінари  в Тернополі, Франківську, Дніпрі, Києві. І зараз на Львівщині. У нас було по 4 гутірки на день. Кожна тривалістю - 1,5-2 години. На кожній гутірці був інтерактив, пов'язаний з громадською активністю»,-  розповіла координаторка «Курсу вільних людей» на Львівщині Богдана Павловська.

Як вона пояснила, гутірка – це неформальна лекція, цікава розмова, важливою частиною якої є участь усіх присутніх у бесіді. Зокрема, серед порушених тем під час семінару: юридичні аспекти проведення та організації громадських акцій, політичні маніпуляції: як розрізнити та уникнути їх впливу, виклики та загрози для української ідентичності. Також молодь обговорила, якою має бути екстрена валіза і для чого вона потрібна та поспілкувались про безпеку активіста.

«Якщо не цікавитись справами власної країни, не вивчати реальний політичний, інформаційний та громадський стан, не мати відповідних цінностей, то можна стати маріонетками у руках інших людей. Дякую, за можливість зрозуміти відповідальність щодо розвитку власної держави», - поділилась своїми враженнями учасниця семінару Устина.

По завершенню семінару, громадська організація запрошує молодь приєднатись до них, щоб спробувати реалізувати здобуті знання на практиці.

Зазначимо, що захід провели в межах реалізації проєктів, які стали переможцями серед інститутів громадянського суспільства за фінансової підтримки департаменту внутрішньої та інформаційної політики облдержадміністрації.

«Цей захід один з багатьох, які цьогоріч інститути громадянського суспільства реалізують за фінансової підтримки Львівської облдержадміністрації. Це проєкти у напрямку культурно-просвітницької діяльності, соціально-економічного розвитку. Вважаємо, що важливо підтримувати ініціативи громадськості спрямовані на покращення життя мешканців області»,- зазначив директор департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА Андрій Ковальський.