молоток, убийство, пенсионерПоліцейські взяли під варту підозрюваного у вбивстві пенсіонера львів’янина. Таку міру запобіжного заходу суд обрав для 33-річного чоловіка, котрому правоохоронці повідомили про підозру у скоєнні умисного вбивства. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

До поліції 27 вересня надійшло повідомлення від чоловіка про те, що його 82-річний товариш, котрий мешкає в одному з будинків на вулиці Ярослава Мудрого у Львові, тривалий час не відповідає на телефонні дзвінки та не виходить на зв'язок.

За вказаною у повідомленні адресою виїжджала слідчо-оперативна група та працівники інших служб. У квартирі поліцейські виявили тіло господаря без ознак життя та із слідами насильницької смерті, а саме – з чисельними травмами голови.

За фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) КК України. Санкція статті передбачає покарання – до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

"Проведеними оперативно-розшуковими заходами працівники карного розшуку Головного управління поліції Львівщини спільно з працівниками Галицького відділу поліції встановили, що до скоєння злочину причетний 33-річний мешканець Львова, знайомий вбитого. Також встановлено, що 18 вересня між чоловіками виник конфлікт, під час якого гість наніс власнику помешкання кілька ударів молотком по голові, що призвело до смерті", - розповів заступник начальника Головного управління Нацполіції Львівщини полковник поліції Тарас Сабанюк.

Зловмиснику повідомлено про підозру в скоєнні цього злочину – суд обрав для нього міру запобіжного заходу – тримання під вартою строком на шістдесят діб. Досудове розслідування триває.


Полицейские взяли под стражу подозреваемого в убийстве пенсионера львовянина. Такую меру пресечения суд избрал для 33-летнего человека, которому правоохранители сообщили о подозрении в совершении умышленного убийства. Об этом сообщает отдел коммуникации полиции Львовской области.

В полицию 27 сентября поступило сообщение от мужчины о том, что его 82-летний товарищ, который живет в одном из домов на улице Ярослава Мудрого во Львове, длительное время не отвечает на телефонные звонки и не выходит на связь.

По указанному в сообщении адресу выезжала следственно-оперативная группа и работники других служб. В квартире полицейские обнаружили тело хозяина без признаков жизни и со следами насильственной смерти, а именно - с многочисленными травмами головы.

По факту было открыто уголовное производство по ч.1 ст.115 (умышленное убийство) УК Украины. Санкция статьи предусматривает наказание - до пятнадцати лет лишения свободы.

"Проведенными оперативно-розыскными мероприятиями сотрудники уголовного розыска Главного управления полиции Львовщины совместно с работниками Галицкого отдела полиции установили, что к совершению преступления причастен 33-летний житель Львова, знакомый убитого. Также установлено, что 18 сентября между мужчинами возник конфликт, в ходе которого гость нанес владельцу квартиры несколько ударов молотком по голове, что привело к смерти", - рассказал заместитель начальника Главного управления Нацполиции Львовщины полковник полиции Тарас Сабанюк.

Злоумышленнику сообщено о подозрении в совершении этого преступления - суд избрал для него меру пресечения - содержание под стражей сроком на шестьдесят суток. Досудебное расследование продолжается.