дезертир, ЯворовЯворівський районний суд Львівської області виніс вирок учаснику АТО, який покинув частину на півтори місяці через хворих батьків та вагітну дружину. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Як зазначається у матеріалах вироку, працівник приватного підприємства був зарахований до військової частини А0998 9 квітня 2014 року. 30 грудня 2014 року, близько 08 години, не маючи на меті назавжди ухилитися від військової служби, він самовільно залишив територію розташування військової частини та повернувся лише 18 лютого 2015 року.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений пояснив, що вдома залишилася вагітна дружина і важко захворіли його батьки, тому він змушений був знаходитися вдома, оскільки матеріально допомогти сім'ї більше нікому.

Обираючи вид і розмір покарання, суд врахував, що військовослужбовець має на утриманні двох малолітніх дітей та брав безпосередню участь в зоні АТО. Тож суд визнав його винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.407 ч.3 КК України, призначивши йому покарання із застосуванням ст.69 КК України, у виді штрафу в розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що нараховує суму 1700 гривень.


Яворовский районный суд Львовской области вынес приговор участнику АТО, который покинул часть на полтора месяца из-за больных родителей и беременной жены. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений.

Как отмечается в материалах приговора, работник частного предприятия был зачислен в военную части А0998 9 апреля 2014 года. 30 декабря 2014 года, около 8:00, не имея целью навсегда уклониться от военной службы, он самовольно покинул территорию расположения воинской части и вернулся только 18 февраля 2015 года.

В судебном заседании обвиняемый пояснил, что дома осталась беременная жена и тяжело заболели его родители, поэтому он вынужден был находиться дома, поскольку материально помочь семье больше некому.

Выбирая вид и размер наказания, суд учел, что военнослужащий имеет на иждивении двух малолетних детей и принимал непосредственное участие в зоне АТО. Поэтому суд признал его виновным в совершении уголовного преступления, предусмотренного ст.407 ч.3 УК Украины, назначив ему наказание, с применением ст.69 УК Украины, в виде штрафа в размере ста необлагаемых минимумов доходов граждан, то есть 1700 гривен.